28 Μαρτίου 2025, 0:13
12.9 C
Kavala

Εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας- Βράβευση του ναυπηγού, Γιάννη Κουρματζή

Ο Γιάννης Κουρματζής, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μαρτίου στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, καθώς τιμήθηκε τόσο για την ανακαίνιση της νέας πτέρυγας του, η οποία είναι αφιερωμένη στην εμπορική ναυτιλία, όσο και για τη φιλοξενία σε αυτήν πολλών νέων εκθεμάτων που προμηθεύτηκε από ναυτιλιακές εταιρείες και μεμονωμένους δωρητές.

Για το αποτύπωμα του κ. Κουρματζή μίλησαν ο Πρόεδρος των Φίλων του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, Πλοίαρχος Χρήστος Τζανάκος, ο οποίος, εκτός από την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον συντοπίτη μας ναυπηγό, φρόντισε επίσης να δοθεί το όνομά του στη νέα πτέρυγα και να ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αξιόλογη δωρεά του κ. Κουρματζή και στη διαχρονική προσπάθεια του κ. Τζανάκου και των συνεργατών του να αναδείξουν την αξία του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας και να βελτιώσουν την εικόνα του.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Κουρματζή με θέμα: “Ανακαίνιση του Μουσείου και τα θαύματα της τεχνολογίας στην θάλασσα”, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε την ανάγκη “οι συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν το Μουσείο, να το επισκεφτούν και να γνωρίσουν την ιστορία της ίδιας τους της πόλης, που αποτυπώνεται σε εκθέματα, μερικά από τα οποία είναι 2000 χρόνων και άνω”. Τέλος, αφού ευχαρίστησε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και τον κ. Μουριάδη για τη διαχρονική υποστήριξη του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, σημείωσε πως “πρέπει παρθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία και την ρύθμιση του νομικού καθεστώτος του μουσείου, ώστε να υπάρχει μια σταθερή πηγή εσόδων, μέσω εισιτήριων, όπως υπάρχει σε όλα τα άλλα Δημοτικά Ναυτικά Μουσεία της Ελλάδας”.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την συνεισφορά και υποστήριξη τους στο Μουσείο ο Σύλλογος Καβαλιωτών Αθήνας «Οι Φίλιπποι» και οι κύριοι Στέλιος Καφάς και Γιάννης Ναγόρνης.

Παρουσίαση: Δώρα Μαυρομμάτη, υπάλληλος του Δήμου Καβάλας

Hot this week

Νεκρή 60χρονη στο σπίτι της στην Ελευθερούπολη – Ερευνώνται τα αίτια

Μια 60χρονη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, βρέθηκε νεκρή μέσα στο...

Παρουσίαση του βιβλίου του αρχιτέκτονα Ηλία Μεσσίνα “ΤΟ ΚΑΛ” στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Το βιβλίο του αρχιτέκτονα, Δρ. Ηλία Μεσσίνα "ΤΟ ΚΑΛ",...

Όχημα παρέσυρε πεζό στην εθνική οδό Καβάλας – Ελευθερούπολης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Μαρτίου,...

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενισχύει ομόφωνα την διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας στις 30 Μαΐου στην Καβάλα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας...

Topics

Νεκρή 60χρονη στο σπίτι της στην Ελευθερούπολη – Ερευνώνται τα αίτια

Μια 60χρονη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, βρέθηκε νεκρή μέσα στο...

Όχημα παρέσυρε πεζό στην εθνική οδό Καβάλας – Ελευθερούπολης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Μαρτίου,...

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενισχύει ομόφωνα την διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας στις 30 Μαΐου στην Καβάλα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας...

Με τον Ερυθρό Σταυρό και τον Σύλλογο ΑμεΑ παρήλασε ο Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος

Οι εθελόντριες του Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Καβάλας...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες