Υπό την σκιά κρισίμων γεωπολιτικών εξελίξεων, που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης εγκαινίασε στις 12 του μηνός Οκτωβρίου ε.ἔ., δύο σημαντικές στρατιωτικές δομές στον Έβρο. Συγκεκριμένα εγκαινιάσθησαν · στο Διδυμότειχο, στο πρώην Στρατόπεδο «ΚΝΙΘΑΚΗ», στρατιωτικές οικίες (ΣΟΑ) για τα στελέχη, που υπηρετούν στην XVI Μ/Κ Μεραρχία Διδυμοτείχου, και στη Νέα Βύσσα οι εγκαταστάσεις του εκσυγχρονισμένου και αναβαθμισμένου υπ’ αριθμόν 5 Επιτηρητικού Φυλακίου (ΕΦ 5), απέναντι από την Αδριανούπολη, στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

Και στις δύο περιπτώσεις της ακολουθίας του καθιερωμένου αγιασμού των εγκαινίων προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Στα εγκαίνια, εκτός από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που σχολιάζοντας τα γεγονότα τόνισε ότι «στον Έβρο κτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Πατρίδας», ήσαν παρόντες οι δωρητές Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου, που επ’ ευκαιρία τιμήθηκαν από την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την γενναία προσφορά τους στην ολοκλήρωση των εγκαινιαζομένων δομών.

Προηγούμενο άρθροΜε τις σφουγγαρίστρες στο ανακαινισμένο 12ο του Αγίου Ιωάννη- Πλημμύρισε το γυμναστήριο που ψηφίζουν οι πολίτες- Φωτογραφία
Επόμενο άρθροΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Στο 10,7% η συμμετοχή – Η πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών