Μόλις 250 πρόσφυγες φιλοξενούνται την Δομή Ασημακοπούλου καθώς οι περισσότεροι έχουν μεταναστεύσει στην Γερμανία. Παράλληλα όπως ανέφερε ο Διοικητής κ. Δημήτρης Ρέμμος είναι σε ετοιμότητα να δεχθούν και πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είμαστε στα 250 άτομα τελικά. Οι άνθρωποι και λόγω των μηδενικών ροών από την πλευρά της Τουρκίας και λόγω της διεκπεραίωσης των υποθέσεων έφυγαν…. Έφυγαν οι περισσότεροι είναι στη Γερμανία.

Και υπάρχουν και αυτοί που μένουν εδώ εργάζονται κανονικά. Το βασικό θέμα ήταν να δώσω ευκαιρίες απασχόλησης στους ανθρώπους αυτούς. Η δομή εξάλλου είναι καθόλα έτοιμη και όλες οι δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και ασύλου έτσι και αλλιώς έχουμε πάρει εντολή να βρούμε τον τρόπο να δημιουργήσουμε χώρους φιλοξενίας και στην περίπτωση που έχουμε ένα κύμα από την Ουκρανία να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε και να το φιλοξενήσουμε ως πρέπει.

Έχουμε πάρει εντολή να βρούμε χώρους φιλοξενίας και έτσι ετοιμασθήκαμε και συνεχίζουμε για παν ενδεχόμενο. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί εξαιρετικά. Προσπαθούμε για το καλύτερο ενώ σε αυτό έχουν συμβάλει και όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται κοντά μας”.

ΦΥΛΑΞΗ

Εξάλλου εντός της Δομής υπάρχει κανονικά φύλαξη σε 24ωρη βάση. “Μια εργολαβία του υπουργείου έφερε εργασία σε ανθρώπους αλλά και φύλαξη συνέχειας” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Τσιλογιώργης: Πολύ προβληματική η φετινή χειμερινή χρονιά για τη γραμμή Καβάλας – Πρίνου
Επόμενο άρθρο“Είμαστε σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στον Ουκρανικό λαό” δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας