Στην ανακοίνωση του Νίκου Γκότση πρώην αντιδήμαρχου Φερών που έθετε το ερώτημα αν το πυροσβεστικό όχημα για την κάλυψη αναγκών του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών μετακινήθηκε στην Π.Υ Αλεξανδρούπολης, και αν για το γεγονός φέρει ευθύνη ο Δήμος Αλεξανδρούπολης που δεν φρόντισε για τη στέγασή του, απαντά ο Kολγιώνης Δημήτριος Αντιδήμαρχος Αγροτουρισμού, Πρωτογενούς Τομέα & Φερών, κατηγορώντας παράλληλα τον κ. Γκότση για λαϊκισμό.

Αναλυτικά ο κ. Κολγιώνης γράφει:

“Όλοι γνωρίζουμε τις άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες παραμονής και διαβίωσης των πυροσβεστών και των εθελοντών στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών.

Οι σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές που στεγάζεται το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο δυσκόλευαν όλα τα χρόνια της λειτουργίας του τις συνθήκες διαβίωσης των πυροσβεστών δημιουργώντας ένα ανθυγιεινό περιβάλλον και δυσχεραίνοντας συγχρόνως την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας. Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατούσε αναφερόταν σε συνθήκες διαβίωσης σε εργασιακούς χώρους περασμένων δεκαετιών.

Η Δημοτική Αρχή θέλοντας να βάλει ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση προχώρησε σε μελέτη που προβλέπει ριζική ανακαίνιση του χώρου παραμονής των πυροσβεστών και την κατασκευή κλειστού θερμαινόμενου χώρου στάθμευσης οχημάτων. Η εργολαβία είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες. Θα παραδοθεί ένας χώρος που δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή ντροπιαστική κατάσταση που παραλάβαμε καθώς θα εξασφαλίζει πλέον την επιχειρησιακή επάρκεια και την αξιοπρεπή διαβίωση των πυροσβεστών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Η συνεργασία μας τόσο με την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης όσο και την Πυροσβεστική Διοίκηση ΑΜΘ είναι άριστη. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την βελτίωση των υποδομών, ο στόχος για μόνιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο είναι πιο κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι θα στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό επτά (7) ημέρες την εβδομάδα και όλο το 24ωρο.

Ειλικρινά, πιστεύει κανείς ότι με την υπάρχουσα κτιριακή κατάσταση του Κλιμακίου μπορούσαμε με σοβαρότητα να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση του Εθελοντικού Κλιμακίου σε Μόνιμο Κλιμάκιο;

Συνεχίζουμε μεθοδικά την προσπάθεια αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών αφήνοντας πίσω το λαϊκισμό και την στείρα αντιπαράθεση”.

Kολγιώνης Δημήτριος
Αντιδήμαρχος Αγροτουρισμού, Πρωτογενούς Τομέα
& Φερών

Προηγούμενο άρθροΕμφάνιση – έκπληξη από Μητσοτάκη με «ΠΑΣΟΚικό» ζιβάγκο
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: «Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ» για την ανάπτυξη του τόπου μας