Δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς και δήλωση στο edupass.gov.gr

Αρχίζει την Τετάρτη (02.02.2022) η δωρεάν διάθεση self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία πέντε δωρεάν self-test για το χρονικό διάστημα από 11 έως και 25 Φεβρουαρίου 2022.

Ειδικότερα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν από τα φαρμακεία πέντε δωρεάν self-test την προσεχή εβδομάδα. Αυτά τα self-test θα διατίθενται έως και την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, σημειώνει ότι συνεχίζεται η παρότρυνση προς τους γονείς μαθητών πέντε ετών και άνω, να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες