Σε μία διαδραστική επικοινωνία τα μέλη του συνδέσμου λιπασματοπαραγωγών Ευρώπης πραγματοποίησαν εκδήλωση- συνάντηση ,στην αgrotica 2024. Λιπασματοπαραγωγοι από όλη την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον διευθυντή τηςFERTILIZERS EUROPE ASSOCIATION K.Antoine Hoxta και την διευθύντρια γεωργίας και περιβάλλοντος k.Cecillia Dardes στα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την αγροτική κοινωνία ..

Η κ Θεοδώρα Κουλουρά πρόεδρος του ΣΕΒΛ μεταξύ άλλων τόνισε ότι θέμα της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν τα μέλη του για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και τι αναμένεται να συμβεί στην αγροτική οικονομία στο επόμενο διάστημα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική αγροτική οικονομία. Το νέο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει είναι η έξυπνη λύση της λίπανσης δηλαδή στη δημιουργία ειδικών λιπασμάτων που θα μπορούν να απορροφούνται πιο εύκολα από τα φυτά με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.Επισης στοχος ειναι η ενημέρωση των γεωργων ώστε να εφαρμόσουν τα καινούργια προϊόντα που θα έχουν καλύτερη απόδοση και θα είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον..

Για άλλη μία χρονιά ο ΣΕΒΛ συμβάλλει στη βελτίωση και ανάπτυξη του κλάδου λιπασμάτων και χημικών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συγκεντρώνει μελετά και επεξεργάζεται στοιχεία και λοιπά δεδομένα που αφορούν τις εξαγωγές του κλάδου.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Αγγελικής Δεληκάρη με τον ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη
Επόμενο άρθροΑγρότες: Κλείνουν εθνικές και επαρχιακές οδούς και κατεβαίνουν στην Αθήνα με τρακτέρ