Την στήριξη τους στο αίτημα τους για μονιμοποίηση πέτυχαν οι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών από το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)  Καβάλας. Σύμφωνα με την συμβασιούχο κ. Κιοβρέκη θα διεκδικήσουν δικαστικά το αίτημα τους.

Όπως ανέφερε «Στα πλαίσια μιας πανελλαδικής κινητοποίησης εμείς οι συμβασιούχοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε  μια δικαστική διεκδίκηση μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.

Κάναμε παράσταση το Δ.Σ. Καβάλας, ζητήσαμε την στήριξη και συμπαράσταση τους στις προσπάθειες που θέλουμε να κάνουμε και θέλουμε να εξασφαλίσουμε την μονιμότητα στις θέσεις εργασίας μας.

Βιώνουμε μια εργασιακή ανασφάλεια έστω και αν καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται ως συμβασιούχοι έως και 16 χρόνια τώρα,  απλά αποδεικνύουν ότι με τις γνώσεις τους φέρνουν εις πέρας ένα δύσκολο κομμάτι διαπαιδαγώγησης και φροντίδας των παιδιών.

Άλλωστε με την άοκνη προσπάθεια και φροντίδα μας προσφέρουμε και κερδίζουμε την αγάπη των παιδιών και των γονέων τους. Δεν είναι τυχαίο που οι γονείς λένε ότι το προσωπικό των παιδικών σταθμών πρέπει να μείνει σταθερό και να μην αλλάξει».

ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Όλοι ξέρουν ότι οι πολλές αλλαγές βλάπτουν, Ζητήσαμε και πήραμε την στήριξη της Δημάρχου και του Δ.Σ. και τώρα θα προχωρήσουμε δικαστικά».

Η ίδια εξήγησε ότι είναι φοβερό να αναρωτιέσαι κάθε χρόνο θα  αν θα ανανεωθεί η εργασία σου, αν θα έχεις δουλειά.

«Για αυτό και κινούμαστε έτσι ώστε μέσω της δικαστικής οδού να διεκδικήσουμε την θέση μας. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά θα επιχειρήσουμε να διεκδικήσουμε την μονιμοποίησή μας. Τα ποσοστά δικαίωσης είναι μικρά αλλά ίσως και να είναι θέμα τύχης η δικαίωση μας» τόνισε καταληκτικά.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΟ Πάνος Καμμένος την Παρασκευή στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΣειρά ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο Καβάλας