Διακοπή υδροδότησης πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Λουκά οπόταν εκδηλώθηκαν παράπονα από τους κατοίκους. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σχολίασε πως τα παράπονα είναι δικαιολογημένα πλην όμως ήταν αναγκαία η διακοπή.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πάντα είναι δικαιολογημένα τα παράπονα διότι όταν κάποιος δεν έχει νερό το καλοκαίρι είναι λογικό να παραπονιέται. Αλλά κι εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας ώστε να φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε να έχει αδιάλειπτη πίεση νερού για το επόμενο διάστημα. Αστόχησε η κεντρική βάνα του Αγίου Λουκά, έπεσε μέσα και δεν υπήρχε η απαραίτητη παροχή νερού προς τα σπίτια. Το δεύτερο είναι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε διακοπή νερού εκεί.

Γι’ αυτό κλείσαμε τις βάνες από τον κεντρικό αγωγό για να μπορέσει να γίνει αυτή η αντικατάσταση. Δεν έγινε η αντικατάσταση, έγινε προσωρινά η αποκατάσταση της βλάβης για να έχουν όλοι νερό. Αύριο ή μεθαύριο θα ξαναδοθεί καινούργια διακοπή για να μπορέσει να αντικατασταθεί η βάνα που δεν επιδέχεται επισκευής.

Το πρόβλημα που παρατηρήθηκε είναι ότι εγκλώβισε αέρα το δίκτυο στην οδό Κορίνθου και δεν μπορούσαμε να δώσουμε νερό στον κόσμο. Γι’ αυτό και καθυστέρησε η επανυδροδότηση της περιοχής.

Λύσαμε το πρόβλημα αντικαταστήσαμε το εξαεριστικό που είχε θέμα και η επόμενη διακοπή θα διαρκέσει λιγότερο.

Δικαιολογημένα τα παράπονα του κόσμοι. Να ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση για να πάρουν κάποιοι νερό. Δεν θα ξανασυμβεί τουλάχιστον μέχρι την επόμενη διακοπή».

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Για τις ηλεκτρονικές πληρωμές είπε ότι το σύστημα χρησιμοποιείται κανονικά. Αντικαταστήσαμε το λογισμικό που υπήρχε για να γίνουν οι κωδικοί RF και γι’ αυτό καθυστέρησε να επαναλειτουργήσει το σύστημα. Λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα και όποιος κάνει εγγραφή μπορεί να έχει πολύ περισσότερα πράγματα από παλαιότερα. Μπορεί να παρακολουθεί το λογαριασμό του, να βλέπει στατιστικά στοιχεία. Έγινε μια πρώτη αναφορά και μέσα από την ιστοσελίδα μας δεν επιβαρύνεται με τα 60 λεπτά που του ζητάει η τράπεζα. ‘Όταν ανέλαβα τη ΔΕΥΑΚ το ποσοστό των ηλεκτρονικών πληρωμών ήταν 7%-10%. Σήμερα είναι 50-55% και πιστεύω ότι θα το ανεβάσουμε».

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη σχετικά με τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου
Επόμενο άρθροΘετικοί οι παραγωγοί στην απόφαση για ίδρυση νέας Λαϊκής Αγοράς στο χώρο έξω από το κλειστό της Καλαμίτσας