Διαρκής είναι η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής “Σισμανόγλειο”, με άμεσο επακόλουθο την βήμα – βήμα βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Άρτι αφιχθείς είναι αυτές τις ημέρες ο νέος εξοπλισμός της Οφθαλμολογικής Κλινικής, καθώς και δύο επιπλέον μηχανημάτων.

Όπως μας ενημερώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης, η προμήθεια των μηχανημάτων έγινε μέσω ΕΣΠΑ και εντάσσονται στο πακέτο μηχανημάτων συνολικής αξίας 3,5εκ ευρώ, το 70% των οποίων έχουν καταφτάσει στο νοσοκομείο και τα περισσότερα εξ αυτών τελούν σε πλήρη λειτουργία. Αυτές τις ημέρες, έγινε η προμήθεια των εξής μηχανημάτων: 

Για την οφθαλμολογική κλινική, δύο οφθαλμολογικές έδρες αξίας 60.000 ευρώ έκαστη, ένα σύγχρονο μηχάνημα OCT (αξονική ματιού – εντοπισμός βλαβών στον βυθού του ματιού) αξίας 130.000 ευρώ, μία συσκευή οπτικής βιομετρίας αξίας 50.000 ευρώ, μία τράπεζα οφθαλμολογικής χειρουργικής αξίας 30.000 ευρώ. Όπως ενημερώνει τον “Χ” ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής Κωνσταντίνος Σκαμνός τα νέα μηχανήματα ανανεώνουν τον παλαιωμένο εξοπλισμό που υπήρχε και επίσης αναβαθμίζουν την κλινική σε διάφορους τομείς, προς την κατεύθυνση των καλύτερων δυνατών διαγνωστικών εξετάσεων για τους ασθενείς. Αναδεικνύει τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, την οποία κι ευχαριστεί στο πρόσωπο του διοικητή, ενώ χαρακτηρίζει το νέο εξοπλισμό “ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην οφθαλμολογία”, γι’ αυτό και χρειάζεται μία περίοδος προσαρμογής – εκπαίδευσης των ιατρών. Δεν κρύβει, πάντως, και το πανελλαδικό πρόβλημα που υπάρχει σε αυτές τις κλινικές, ήτοι η έλλειψη προσωπικού.

Επίσης, έγινε η προμήθεια ενός συστήματος κυστεοσκόπησης HD αξίας 70.000 ευρώ κι ένα ενδοσκοπικό σύστημα ΩΡΛ αξίας 75.000 ευρώ. Όπως τονίζει ο διοικητής Γιώργος Φιλιππίδης κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται ποιοτική αναβάθμιση σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις. 

Ο διοικητής ευχαρίστησε τους υπαλλήλους που έκαναν την προσπάθεια για να έρθουν έγκαιρα τα μηχανήματα και να γίνουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες σύμφωνα με το νόμο, τον διευθυντή τη οφθαλμολογικής κλινικής Κωνσταντίνο Σκαμνό, τον Γιάννη Σπανό ο οποίος χειρίστηκε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ “ώστε αυτή την στιγμή να είμαστε το πρώτο νοσοκομείο στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια στην απορρόφηση αυτών των κονδυλίων”, και τον Γιώργο Μπάτζιο τμηματάρχη του τμήματος βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως στα μέσα Ιουνίου ’19, σε ανοιχτή εκδήλωση στην Κομοτηνή, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, από τους ανθρώπους του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που θα παρουσιάσουν τον τελικό προϋπολογισμό και τα ακριβές χρονοδιάγραμμα κατασκευής, μεταξύ άλλων. 

Πηγή:xronos.gr

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2019: Ξεκίνησε η μεγάλη «μάχη» – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Επόμενο άρθροΠού θα ψηφίσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί