Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας για να μπει τέλος στον εμπαιγμό και την νομιμοποίηση στο επικουρικό προσωπικό

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης για την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Σήμερα 8 Δεκεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας εργαζόμενοι/ες πραγματοποιήσαμε στάση εργασίας για τις ανανεώσεις των συμβάσεών μας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Το Νοσοκομείο λειτουργεί με πάνω από το 50% των εργαζομένων να εργάζεται με προσωρινές συμβάσεις (ΟΑΕΔ, επικουρικού προσωπικού, με 3μηνα, ή υπό εργολαβικό καθεστώς). Αυτοί/ές οι εργαζόμενοι/ες δεν υπάρχει αμφιβολία πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου μας. Από την πλευρά του Υπουργείου αποτελεί εμπαιγμό προς τους συμβασιούχους το να μιλάει για 6μηνες ανανεώσεις συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, αλλά και το να υπάρχει προσωπικό του οποίου η σύμβαση ανανεώνεται για 12 ή 16 ημέρες ή για 3 μήνες στα Νοσοκομεία και σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Απαιτούμε μονιμοποίηση και αύξηση των μισθών για όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων το οποίο καταβάλλει υπερπροσπάθεια για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Επίσης απαιτούμε την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία. Δε ζητάμε πράγματα που φανταστήκαμε, αλλά απαιτούμε αυτά που μας υποσχέθηκαν δημόσια. Τέλος στον εμπαιγμό. Νομιμοποίηση στο επικουρικό».

Hot this week

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Καβάλας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Πυρασφάλειας του Δήμου φροντίζει...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά από φλεγόμενο αυτοκίνητο στα Λουτρά Ελευθερών

Με επιτυχία αντιμετωπίζεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ύστερα από...

Topics

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Καβάλας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Πυρασφάλειας του Δήμου φροντίζει...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά από φλεγόμενο αυτοκίνητο στα Λουτρά Ελευθερών

Με επιτυχία αντιμετωπίζεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ύστερα από...

Γιώργος Τεπελόπουλος: Σχεδόν 300 περιστατικά δέχεται καθημερινά το Τμήμα Επειγόντων

Τις 300 πλησιάζουν οι προσελεύσεις καθημερινά στο Τ.Ε.Π. του...

Επιτόπια επίσκεψη στο «Βαθύ» Θάσου: σταθερή θεσμική σύμπραξη για μια υποδομή στρατηγικής σημασίας

Η προοπτική αναβάθμισης και οργανωμένης αξιοποίησης της υφιστάμενης εμπορικής...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες