ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / Gaia First: Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Καλαμίτσας

Στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Καλαμίτσας προχώρησε το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 η οργάνωση «Gaia First», σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.

Εθελοντές όλων των ηλικιών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και καθάρισαν την ανατολική πλευρά της παραλίας της Καλαμίτσας, ενώ απομάκρυναν και τα απορρίμματα που βρίσκονται πλησίον του σημείου ελλιμενισμού μικρών σκαφών, στο ύψος του ξενοδοχείου LUCY.

Η παραπάνω εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με αντίστοιχες δράσεις που διοργάνωσε σήμερα η Gaia First, σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αλγερία, Ινδονησία και Παναμά.

Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει την οργάνωση Gaia First και τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της, καθώς μέσα από τέτοιου είδους προσπάθειες δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες διαφορετικών κρατών να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων σε διεθνές επίπεδο και για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Η «Gaia First» δημιουργήθηκε στη Γαλλία πριν από έναν χρόνο, με σκοπό να ενώσει εθελοντές σε περιβαλλοντικές δράσεις σε όλο τον κόσμο και στόχο να αποκτήσει δύο σκάφη για τον καθαρισμό των ωκεανών.

Hot this week

Στο επίκεντρο η επιτάχυνση των έργων πολιτισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Επίσκεψη στον αποκατεστημένο περίκεντρο ναό της Μαξιμιανούπολης, ξενάγηση στο...

Μαθιός Ρήγας: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις καθιστούν ακόμη πιο σημαντική μια ανακάλυψη υδρογονανθράκων στο Βορειοδυτικό Ιόνιο

Η γενικότερη γεωπολιτική ρευστότητα που χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή...

Διέλευση μαχητικών αεροσκαφών F16 πάνω από το Λιμάνι του Λιμένα Θάσου στις 5 Νοεμβρίου 2026 και ώρα 11:02 π.μ.

Κατόπιν ενημέρωσης από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο...

Νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τραμπ έχασε Γερουσία και Βουλή

«Σεισμός» στην αμερικανική πολιτική σκηνή έφεραν οι ενδιάμεσες εκλογές,...

Topics

Στο επίκεντρο η επιτάχυνση των έργων πολιτισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Επίσκεψη στον αποκατεστημένο περίκεντρο ναό της Μαξιμιανούπολης, ξενάγηση στο...

Νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τραμπ έχασε Γερουσία και Βουλή

«Σεισμός» στην αμερικανική πολιτική σκηνή έφεραν οι ενδιάμεσες εκλογές,...

Ενημέρωση για την ποιότητα του νερού στα δίκτυα της ΔΕΥΑΘ λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στη Θάσο, που...

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στη Θάσο

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026, όλες...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες