«Σφήνα» φαίνεται πως μπαίνει ανάμεσα στο δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής που μετά την αλλαγή ηγεσίας φαίνεται πως έχει πάρει για τα καλά τα πάνω του, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel.

Συγκεκριμένα, ενάμιση μήνα μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, το ΚΙΝΑΛ διατηρεί τη δυναμική που απέκτησε στη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών, κάτι που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει την «καυτή ανάσα» του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει μία σταθερή διαφορά από τη ΝΔ.

Παρά τη δυσαρέσκεια των πολιτών εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της ακρίβειας, το κυβερνών κόμμα (με επίδοση που υπολογίζεται στο 36%) προπορεύεται σταθερά και με διψήφιο ποσοστό διαφοράς (11,8% στην εκτίμηση ψήφου) από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι επίσης και η υπεροχή που εμφανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό διατηρεί καθαρή πρωτιά με 36%, αφήνοντας 20 μονάδες πίσω τον Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει με 16%, ενώ για πρώτη φορά πλασσάρεται στο 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εκτίμηση για εκλογές

Παράλληλα, ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι ότι κανένα από τα τρία πρώτα κόμματα δεν χάνει ποσοστά, αντίθετα ενισχύονται, κάτι που σημαίνει ότι αντλούν δυνάμεις από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων που φαίνεται να συρρικνώνεται ενδεχομένως και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πολίτες διαβλέπουν ότι οι εκλογές πλησιάζουν και παίρνουν πιο ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση.

Η διαφορά 5,7 μονάδων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ (24.2%) και ΚΙΝΑΛ (18,5%), αναδιαμορφώνει πλήρως το πολιτικό τοπίο στη χώρα, κυρίως διότι το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη αποσπά δυνάμεις και από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στον χώρο της Κεντροαριστεράς όσο και στου Κέντρου όπου παραδοσιακά κρίνεται ο νικητής των εκλογών.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, οι επιδόσεις δεν διαφέρουν σημαντικά από τις προηγούμενες.

Προηγούμενο άρθροΣε εξέλιξη οι εργασίες στο δρόμο Μαρώνειας-Δικέλλων
Επόμενο άρθροENERGEAN: Το Σωματείο εξακολουθεί να μην καταδικάζει τους τραμπουκισμούς σε βάρος των εργαζόμενων στον Πρίνο