Διευρύνει τη διαφορά της από την αξιωματική αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον στο 41,9% αυξάνοντας την επιρροή της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 17,8%, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την διαφορά, ενώ το ΠαΣοΚ παρουσιάζει μια «σταθερά» σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση καταγράφοντας ποσοστό 11,7% στην πρόθεση ψήφου.

Στο 3,5% βρίσκεται η Ελληνική Λύση, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ η «Νίκη» συγκεντρώνει ποσοστό 2,9%.

Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%, ενώ το κόμμα «Σπαρτιάτες» που στηρίζει ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, Ηλίας Κασιδιάρης, καταγράφει ποσοστό 2,1%

Την ίδια ώρα στο 5,4% εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σημειώνεται ότι η Πλεύση Ελευθερίας, μετά τις αλλεπάλληλες αποχωρήσεις υποψηφίων βουλευτών της, χάνει σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η Ελληνική Λύση προσπερνά τη «Νίκη» και το ΜέΡΑ25 ανακάμπτει με 2,5%.

Ποιοι αλλάζουν την ψήφο τους

Διάθεση αλλαγής ψήφου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου εκφράζει το 17,1% του συνόλου, με τον δείκτη μεταβλητότητας να καταγράφεται υψηλότερα στον ΣΥΡΙΖΑ με 17,1% και στο ΠΑΣΟΚ με 18%, ενώ μόλις το 5% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις 21 Μαΐου σκέφτεται να ψηφίσει διαφορετικά.

Η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει σε υψηλά επίπεδα με 53,9%, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 26,6% των θετικών απόψεων, μένοντας στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (38,1%), τον Νίκο Ανδρουλάκη (34,3%) και την Ζωή Κωνσταντοπούλου (27%).

Προηγούμενο άρθροΜετέτρεψαν αυλή Δημοτικού Σχολείου στη Θάσο σε θερινό σινεμά
Επόμενο άρθροΒασίλης Τσιάντος: Γιορτή του Πατέρα και Πωλ Ντιράκ (Paul Dirac)