dimoskopisi_prothesi

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από νέα δημοσκόπηση. Οι πολίτες τάσσονται υπέρ των εκλογών, αλλά κατά του δημοψηφίσματος και του Grexit, θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ως τον Σεπτέμβριο του 2019 και ζητούν από τη ΝΔ να βάλει πλάτη για να κλείσει η αξιολόγηση.
Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρία Rass για λογαριασμό του iefimerida.gr από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου σε 1.504 εκλογείς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου, προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 11,8%, ενώ η Βουλή που “προκύπτει” είναι εξακομματική, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τρίτο κόμμα. Στην παράσταση νίκης, η διαφορά υπέρ της ΝΔ είναι στις 64,9 μονάδες.

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 28,6% έναντι 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,1%, η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΚΚΕ με 7,3% και η Ένωση Κεντρώων με 3%.

Κάτω από το όριο του 3% που δίνει “εισιτήριο” για τη Βουλή μένουν, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,8%), Το Ποτάμι (2,2%), η Πλεύση Ελευθερίας (1,8%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,2%). Άκυρο ή Λευκό απάντησε το 17,4% των ερωτηθέντων.dimoskopisi_parastasidimoskopisi_metakiniseisdimoskopisi_metakiniseis1

Το 57,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας τους εξαπάτησε για να υφαρπάξει την ψήφο τους, αντίθετα από το 40,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει κάνει ως πρωθυπουργός τα τελευταία δυο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που λαμβάνει 40,3% έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας από τους δυο απαντά το 37,7%.

dimoskopisi_katallilothtadimoskopisi_katallilothta3dimoskopisi_katallilothta1

Οι πολίτες σε ποσοστό 73,6% θεωρούν ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες που υπέγραψαν Μνημόνιο, δεν θα καταφέρει να εξαντλήσει την 4ετία. Ωστόσο, το 50,8% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να “βάλει πλάτη” στην κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση. Μάλιστα, το 47,6% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.dimoskopisi_ekloges1dimoskopisi_katallilothtadimoskopisi_oikoumeniki

Πάντως, το 47,6% τάσσεται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση. Αντίθετα, κατά του δημοψηφίσματος εμφανίζεται το 25,7% και το 12,3% ζητά από την κυβέρνηση να υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών και να νομοθετήσει νέα μέτρα.

dimoskopisi_eklogesdimoskopisi_nd dimoskopisi_euro

Επίσης, οι πολίτες εμφανίζονται να μην έχουν μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά στην κυβερνητική αλλαγή στις ΗΠΑ και το 50,3% θεωρεί ότι η πολιτική που θα ασκήσει ο Ντόναλντ Τραμπ θα επηρεάσει αρνητικά τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα.

dimoskopisi_trump

 

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτοί δρόμοι αλλά και σταθμοί διοδίων από αγρότες-κτηνοτρόφους
Επόμενο άρθροΘέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “Ο ΑΤΤΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ”