Διλήμματα στον ελληνικό λαό έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. «Υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του ’12, του ’13, του ’14», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα, μάλιστα έφτασαν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, εέχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στους δανειστές.

Εξηγώντας τι εννοεί είπε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι είχε πει στον ελληνικό λαό, για το ότι η εκλογική αναμέτρηση έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης του ελληνικού λαού. «Σήμερα, όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους. να έχουν την δυνατότητα να δουν στην καθημερινότητά τους, στην ζωή τους, στην τσέπη τους, τα αποτελέσματα των θυσιών τους».

Και συνέχισε: «Σήμερα, μάλιστα έφτασαν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο από το 2014 τότε που υπουργός αρμόδιος διοικητικής μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Πριν δηλαδή αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία απόλυση. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ακόμα και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο για παράδειγμα του 1 προς 5. Στη μια πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις. Ήδη εμείς έχουμε επιτύχει με σκληρές διαπραγματεύσεις το 1 προς 1. Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα τότε είναι λογικό σε κάποιους να ανοίγει η όρεξή τους και να θέτουν ξανά στο τραπέζι πολιτικές λιτότητας ακόμα και απολύσεις».

Και ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας: «Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αναγνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια και την πιο κρίσιμη. Να συγκρίνουμε προγράμματα αλλά κυρίως να έχουμε πλήρη επίγνωση. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια να βγει σε ξέφωτο χάρις στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του ’12, του ’13, του ’14 στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Ο μόνος τρόπος να κλείσει αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού. Των ελληνίδων και των ελλήνων στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου».

Προηγούμενο άρθροΖητείται καμαριέρα για απασχόληση σε τουριστικό κατάλυμα στη Σκάλα Ποταμιας Θάσου
Επόμενο άρθροΚάλεσμα απο τον Δήμο Καβάλας στους πολιτιστικούς/εθελοντικούς συλλόγους ενόψει της σύσκεψης αντιπυρικής προστασίας