H ΔΕΥΑΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ KAI ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ:

• Σκεπάστε και προστατέψτε τον υδρομετρητή (ρολόι) του ακινήτου σας και ελέγξτε ότι λειτουργούν ομαλά (ανοιγοκλείνουν), η κεντρική και οι περιφερειακές βάνες υδροδότησης.
• Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα, επιφανειακοί σωλήνες ποτίσματος, βρύσες μπαλκονιού κλπ), είναι μονωμένοι ή διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν.
• Απομονώστε ή αδειάστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του ακινήτου σας, ώστε να λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες.
• Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είσαστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού. Προσοχή! Το μέτρο αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το λογαριασμό του νερού!
• Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.
• Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση, προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.
• Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.
• Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.
• Σε περιπτώσεις εγκαταστάσεων που δεν κατοικούνται οι καταναλωτές θα πρέπει να απομονώνουν το δίκτυο ύδρευσης από την κεντρική βάνα τους προκειμένου να αποφεύγονται μακροχρόνιες απώλειες νερού και υπερβολικές καταναλώσεις.
Αν παρόλα αυτά παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες σας, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ (υδρόμετρα κλπ) και ιδιαίτερα η θέρμανση αυτών με οποιοδήποτε μέσον. Στην περίπτωση αυτή:
• Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του ακινήτου και κατόπιν ελέγξτε τον υδρομετρητή σας. Αν διαπιστώσετε ότι συνεχίζει να «γράφει», αυτό σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή (σπασμένος σωλήνας) στο δίκτυό σας. Καλέστε άμεσα έναν υδραυλικό για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2592041000, 2592021293, 2592021299, 21670.
ΤΗΛ.ΒΛΑΒΩΝ:2592021014, 2592021024
Ε-mail:deyap@deyapaggaiou.gr,

Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίαση του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ μετά την θετική απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας για την ανακοπή του πλειστηριασμού του κτιρίου
Επόμενο άρθροΣε εξέλιξη οι εργασίες στο δρόμο Μαρώνειας-Δικέλλων