Την ιδιαίτερη σημασία που δίνει για την εκλογική μάχη στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω του αντίκτυπου από τη συμφωνία των Πρεσπών, επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη από τις τρεις, συνολικά, μέρες της περιοδείας του στη Μακεδονία, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να μετριάσει τις αρνητικές συνέπειες από αυτή τη συμφωνία, δίχως ν’ αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο βέτο – όπως έχει ήδη πει – στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένο πλάνο δράσεων για τις επιπτώσεις της συμφωνίας σε ό,τι αφορά τον επιχειρηματικό κι εξαγωγικό τομέα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας – ένα 24ωρο μετά την αντίστοιχη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία ο πρωθυπουργός άκουσε πολλούς επιχειρηματίες και φορείς να εκφράζουν έντονο προβληματισμό κι ανησυχία για τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, από την πλευρά του, έδωσε πέντε δεσμεύσεις, με την πέμπτη να είναι το βέτο στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και τόνισε πως «δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε στην τύχη τους τις μακεδονικές επιχειρήσεις».

Οι άλλες τέσσερις είναι αναλυτικά:

Επικοινωνιακή καμπάνια για την προστασία του brand «Μακεδονία» με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Διευκόλυνση των ελληνικών επιχειρήσεων για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, προκειμένου να προστατεύσουν τα προϊόντα τους σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αύξηση των μακεδονικών προϊόντων που θα τύχουν της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Έκδοση υπουργικής απόφασης που θα απονέμει ελληνικό σήμα αυτόματα σε όσα προϊόντα έχουν κατοχυρώσει τον τίτλο «μακεδονικός, -η, -ο» στο σήμα τους.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις Σέρρες, ενώ αύριο η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί με ομιλία στη Βέροια.

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΑγίου Πνεύματος 2019 και Πάσχα 2019: Δείτε πότε πέφτουν οι αργίες
Επόμενο άρθροΚαρκίνος: Ένα μπουκάλι κρασί εξίσου επικίνδυνο με 5 τσιγάρα!