”Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε για τα καλά και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Οποιαδήποτε συμβάντα, είτε αγροτοδασικά, είτε αστικά, τα αντιμετωπίσαμε σε πρώτο χρόνο. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας μας βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο”.

Τα παραπάνω σημείωσε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, πύραρχος, Αντώνιος Χρηστίδης.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ

”Βέβαια δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από μία συννεφιασμένη μέρα ή από μία ψιχάλα. Πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα και πρέπει οι συμπολίτες μας να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν χρησιμοποιούμε τη φωτιά για να κάψουμε απορρίμματα, υπολείμματα καλλιεργιών ή κλαδεύσεων. Δεν χρησιμοποιούμε ψησταριές στην ύπαιθρο και πρέπει να είμαστε πάρα μα πάρα πολύ προσεκτικοί και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι και με την ατομική ευθύνη του καθενός θα πάμε καλά αυτό το καλοκαίρι”, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Χρηστίδης.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΘΕΙ

”Μέχρι στιγμής δεν είχαμε ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά, τα προλαβαίνουμε ευτυχώς σε πρώτο χρόνο, χωρίς να πάρουν μεγάλες διαστάσεις και έκταση. Από εκεί και πέρα η νομοθεσία, όσον αφορά τα διοικητικά πρόστιμα, έχει αυστηροποιηθεί. Είμαστε υποσχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε και έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου μέχρι και σήμερα που μιλάμε 12 διοικητικά πρόστιμα. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις έχει συνταχθεί και δικογραφία και έχει επιληφθεί αρμόδιος εισαγγελέας. Είμαστε στην αρχή και φτάνουμε σιγά σιγά στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου και για να πάνε όλα καλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια των συμπολιτών μας”, επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο διοικητικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Σε ερώτηση για το αν είναι επαρκές το προσωπικό και τα μέσα στην Π.Υ. Καβάλας, ο κ. Χρηστίδης απάντησε ότι ”Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και γι’ αυτό προσπαθούμε να επικαιροποιήσουμε τα υπηρεσιακά μας σχέδια με την υπάρχουσα δύναμη και με βάση τον εξοπλισμό και τα οχήματά μας. Να ενημερώσω ότι περιμένουμε το αργότερο μέχρι την Δευτέρα (1/7) το μισθωμένο ελικόπτερο στο αεροπορικό απόσπασμα της Χρυσούπολης. Τα PZL είναι εδώ, οι αμφίβιοι τράκτορες (αεροπλάνα) είναι στην Αλεξανδρούπολη, όπως και η ειδική μονάδα δασοπυροσβεστών. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός μας βρίσκεται στο ζενίθ αυτή τη στιγμή και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό μας παρουσιαστεί στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου”.

Προηγούμενο άρθροΗ.Βαφείδης: Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι δυσβάσταχτα
Επόμενο άρθρο67ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων – Σταμάτης Κραουνάκης “Ο έρωτας πιάνει δουλειά”