18 Οκτωβρίου 2024, 11:43
15.5 C
Kavala

“Δεν παύει να μας απασχολεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα” δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής Ανδρόνικος Σινιώρης

Αποσυμφορήθηκε αισθητά το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Κεραμωτή λόγω της μείωσης των τουριστών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής κ. Ανδρόνικο Σινιώρη το πρόβλημα είναι η διακίνηση των βαρέων φορτηγών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Το καλοκαίρι πέρασε και η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί αφού δεν υπάρχει ακόμη κίνηση. Αυτό είναι γεγονός που παρατηρείται κάθε φορά την θερινή περίοδο οπότε και υπάρχει έξαρση τους τρεις κυρίως μήνες, ειδικά Ιούλιο και Αύγουστο. Μετά επανερχόμαστε σιγά σιγά στα συνηθισμένα. Η κίνηση έρχεται από τον τουρισμό αλλά η ζημιά γίνεται από τη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων στην Θάσο.

Δηλαδή οι τουρίστες που παραθερίζουν στην Θάσο δεν δημιουργούν πρόβλημα. Πρόβλημα γεννάται από την μετακίνηση στην Θάσο. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Όλοι ξέρουμε ότι αυτή η δραστηριότητα πρέπει να γίνεται εκτός οικισμού γιατί έτσι και αυτοί που θα μετακινηθούν δεν θα ταλαιπωρούνται αλλά και οι κάτοικοι της Κεραμωτής που δεν μπορούν να μπουν εντός της πόλης όταν σχηματίζονται αυτές οι ουρές θα διευκολυνθούν από την κίνηση που θα μετριάσει. Οι τουρίστες που έρχονται στην Κεραμωτή δεν μπορούν να μετακινηθούν ενώ και όσοι θέλουν να πάνε για κολύμβηση ταλαιπωρούνται όταν σχηματίζονται αυτές οι ατελείωτες ουρές”.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι όλες οι εστιάσεις αφορούν στην υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων. “Από τη διακίνηση των χιλιάδων οχημάτων υπάρχει τέτοια ατμοσφαιρική ρύπανση, τέτοια ηχορύπανση, που η ποιότητα ζωής των κατοίκων επηρεάζεται πολύ.

Γι` αυτό και θέλουμε όλη αυτή η δραστηριότητα να περάσει εκτός οικισμού. Όλα τα λιμάνια έχουν μεταφερθεί εκτός λιμανιού. Και η Θάσος πήγε δεξιότερα το λιμάνι της και έχει ελαφρύνει το κέντρο της.

Αυτό θέλουμε και εμείς για τον τόπο μας. Η αύξηση της διακίνησης των οχημάτων νομίζω ότι πιέζει ώστε να δρομολογηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η μετακίνηση του λιμανιού που θα είναι και η μόνιμη λύση.

Βέβαια έχει ήδη συνταχθεί το κείμενο και έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών για να δούμε στις 10 του μηνός ποιος θα είναι ο μειοδότης της μελέτης το έργου για το νέο λιμάνι στην Κεραμωτή. Αλλά η διαδικασία μελέτης, κατασκευής του έργου και εν τέλει λειτουργίας αυτού θα πάρει 7-8 χρόνια. Προσπαθούμε λοιπόν αυτά τα χρόνια που θα μεσολαβήσουν να γίνει κάτι ώστε να παρθούν μέτρα και να αμβλυνθεί το πρόβλημα. Η λύση θα έρθει με το οριστικό έργο βέβαια. Έχουμε βέβαια και άλλα προβλήματα που υποβάλλουμε στις αρμόδιες Αρχές αλλά δεν τα δημοσιοποιήσαμε το καλοκαίρι μη και τυχόν λειτουργήσουν ως αρνητική διαφήμιση για τον τόπο μας και χάσουμε τον τουρισμό μας. Αυτά θα τα κυνηγήσουμε όμως τώρα και ό,τι μπορέσουμε θα το κάνουμε” τόνισε χαρακτηριστικά.

Hot this week

Χρόνια πολλά Θάσο- Ημέρα της απελευθέρωσης η σημερινή

Σήμερα πραγματοποιείται ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Θάσου με...

Φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας στην Καβάλα

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου σε...

Topics

Χρόνια πολλά Θάσο- Ημέρα της απελευθέρωσης η σημερινή

Σήμερα πραγματοποιείται ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Θάσου με...

Φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας στην Καβάλα

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου σε...

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Θέλουμε με τις εκθέσεις να ανοίγουμε μεγαλύτερες αγορές

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε με περίπτερό...

Γιάννης Παναγιωτίδης: «Νομίζω ότι βαδίζουμε σε πάρα πολύ καλό δρόμο»

”Νομίζω ότι βαδίζουμε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Η...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες