Τοπική εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο της ανέφερε ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΚ λόγω χρέους. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι πρόκειται για γελοιότητα. Η διακοπή λειτουργίας στα αντλιοστάσια έγινε λόγω εργασιών, όπως διευκρίνισε.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν μπορώ να απαντάω σε γελοιότητες, πλέον. Έχουμε πολύ σοβαρά πράγματα να κάνουμε. Το είπαμε εδώ και καιρό ότι κάνουμε εργασίες στο Αντλιοστάσιο Α5 στο Περιγιάλι κι όποτε χρειάζεται ενημερώνουμε και όλες τις αρχές και βγάζουμε και ανακοίνωση ότι σταματάμε τη λειτουργία και του Α4 στο Καρνάγιο και του Α5 στο Περιγιάλι. Έχουν τοποθετηθεί ήδη οι τρεις νέες αντλίες έχει μπει ο ένας μετασχηματιστής και ανέβηκε στο επίπεδο του εδάφους, έχουν μπει καινούργιοι ηλεκτρολογικοί πίνακες της μέσης και της χαμηλής τάσης και γίνονται εργασίες καθημερινά εδώ και ένα μήνα περίπου. Γι’ αυτό, αφού ενημερώσουμε, σταματάει η λειτουργία των αντλιοστασίων γιατί πρέπει να γίνουν οι εργασίες».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα με τη ΔΕΗ δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι έχει ξεφύγει η τιμολόγηση, έχει ανέβει υπέρμετρα το ενεργειακό κόστος. Ζητάμε οι 122 ΔΕΥΑ όλης της χώρας να μας δεχθεί ο υπουργός να συζητήσουμε. Εδώ και δύο μήνες έχουμε ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό κ. Σκρέκα, δεν ανταποκρίνεται αυτός. Έγινε πρόσφατα για το ενεργειακό κόστος μια συνάντηση με τους δημάρχους με την ΚΕΔΕ, καθώς οι ΔΕΥΑ καταναλώνουν το 25% της ενέργειας σε όλη τη χώρα και γι’ αυτό ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση. Αρνούμαστε να μετακυλήσουμε αυτό το ενεργειακό κόστος στους καταναλωτές και δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε αύξηση των τιμολογίων. Η ΔΕΗ έχει γίνει κι αυτή μια επιχείρηση με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και ουσιαστικά δεν ρωτάει κανέναν και κλείνει παροχές. Σε μας λειτουργούν όλα τα αντλιοστάσια, πληρώνονται οι λογαριασμοί, εννοείται ότι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες την αποπληρωμή αλλά δεν πρόκειται να μας κόψει το ρεύμα σε αντλιοστάσια λυμάτων και να έχουμε τέτοιου είδους ζητήματα. Θα πρέπει η κυβέρνηση να σκύψει πάνω από το πρόβλημα, να συζητήσει με τις ΔΕΥΑ και να λυθεί το ζήτημα. Έχουμε προτείνει λύσεις, έστειλα προσωπικά επιστολή στον υπουργό κ. Βορίδη, είναι γνώστης και ο κ. Πέτσας και οι βουλευτές της Καβάλας. Θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα κεντρικά».

Προηγούμενο άρθροΚατερίνα Πετράκη: Στα όρια τους όλοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Κυκλοφοριακό “μπάχαλο” στο Περιγιάλι λόγω έλλειψης μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας