Σταδιακά μειώνεται η τουριστική κίνηση στην Θάσο όπως αναμένεται για την συγκεκριμένη περίοδο. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης επεσήμανε ότι μειώνονται οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό και κυρίως αυτή την περίοδο βασίζονται σε Γερμανούς, Πολωνούς και Βρετανούς τουρίστες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είναι λιγότερο ζωηρά τα πράγματα. Πριν το τέλος της σεζόν πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείσουν δυστυχώς, και οι μόνοι που θα μείνουν ανοιχτοί θα είμαστε εμείς οι ξενοδόχοι. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή χρονιά, καλύτερη απ’ ό,τι θα περιμέναμε αλλά όχι τόσο καλή όσο θα θέλαμε λόγω του κόστους που υπάρχει. Αλλά θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τη φετινή χρονιά και να δουλέψουμε για την επόμενη.

Ο Σεπτέμβριος θα θέλαμε να είναι καλύτερος, σαν αυτόν του 2019. Αυτόν τον καιρό οι περισσότερες αφίξεις είναι αεροπορικές. Δεν έχουμε πολλές από αυτές φέτος, το αεροδρόμιο έχει μικρή κίνηση, οπότε δεν μπορούμε να στηριχθούμε στις κεντροευρωπαϊκές αγορές που σιγά- σιγά μειώνουν τις πτήσεις και έχουν λιγότερες αφίξεις.

Τα ξενοδοχεία, ωστόσο, έχουν την υποχρέωση από τα συμβόλαιά τους να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αρχές Οκτωβρίου. Μερικά θα μείνουν ανοιχτά για τη γερμανική αγορά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αλλά θα είναι πολύ λίγα αυτά.

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου η Θάσος βασίζεται στους τουρίστες που έρχονται με το αεροπλάνο, είτε αυτοί είναι Γερμανοί, είτε Άγγλοι, Πολωνοί και λιγότερο Σκανδιναβοί που τελειώνουν νωρίτερα. Από τις βαλκανικές χώρες δεν έχουμε τώρα πολλούς τουρίστες αφού άνοιξαν πλέον τα σχολεία».

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κατέληξε λέγοντας ότι «η χρονιά πήγε καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Δεν ξεπεράσαμε το 2019 που ήταν διακαής πόθος πολλών αλλά το πλησιάσαμε και είναι ένα καλό αποτέλεσμα για τη φετινή σεζόν».

Προηγούμενο άρθροΜειώνεται σταδιακά η επιβατική κίνηση για τα ΤΑΞΙ της Καβάλας
Επόμενο άρθρο«Δεν έχουμε κανένα θέμα και εισπράττουμε κανονικά από παντού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης», απαντώντας σε δημοσίευμα