Για την κατάσταση που βιώνει ο κλάδος της εστίασης στην Καβάλα, αλλά και για την εικόνα που επικρατεί στην μετά καραντίνας εποχή, μίλησε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Παρασκεύης (26/6) ο πρ. αντιδήμαρχος και ιδιοκτήτης εστιατορίου, Δημοσθένης Τουλκίδης.

“Ζούμε μία εντελώς έκρυθμη κατάσταση όλοι οι επιχειρηματίες. Η εστίαση και ο τουρισμός δέχονται ένα πλήγμα που σε πολλές περιπτώσεις θα είναι ανεπανόρθωτο. Χρειάζεται υπερβολική βοήθεια από το κράτος αν θέλει να στηρίξει την βαριά βιομηχανία μας”, τόνισε ο κ. Τουλκίδης.

Αναφερόμενος στον τουρισμό είπε πως: “Όπως δυσκολευόμαστε εμείς θα δυσκολευτούν και οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι. Υπάρχει μία τεράστια ανησυχία στον κόσμο, τόσο στον Έλληνα όσο και στον ξένο. Από την άλλη είναι σίγουρο ότι τα οικονομικά όλων είναι σε κακό επίπεδο και αυτό δυσκολεύει την περιττή έξοδο. Η αίσθηση όλων των καταστηματαρχών είναι ότι δεν βγαίνει ο κόσμος. Επίσης η καραντίνα έχει αφήσει συνήθειες, όπως ο καφές στο παγκάκι. Ο “μεγάλος” κόσμος που ξόδευε, όπως οι συνταξιούχοι είναι από τις ομάδες που φοβούνται περισσότερο και δικαίως. Όλο αυτό έχει δημιουργήσει ένα κλίμα εκτάκτου ανάγκης στην εστίαση. Όταν τα τουριστικά γραφεία δεν κατεβάζουν κόσμο και τα οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες παραμένουν κλειστές τα πράγματα σταματάνε και είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις στα έξοδο που έχεις”.

Η εικόνα είναι γκρίζα για το μέλλον παρουσιάζεται γκρίζα: “Οι οιωνοί και τα σημάδια δεν μπορούν να είναι ενθαρρυντικά. Δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που μπορεί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο του φόβου. Τα οικονομικά όσο δεν πέφτει χρήμα στην αγορά από την κυβέρνηση και από άλλους πόρους δεν ανεβαίνουν”.

Επίσης έκανε λόγο και για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί αλλά και για τους ελέγχους που συνεχίζονται στα καταστήματα της πόλης. “Αν θέλουμε να προστατευτούμε απο τον κορωνοϊό πρέπει να ελέγχονται τα μέτρα ασφαλείας οπωσδήποτε αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η λογική ώστε να μπορεί κάποιος να σταθεί”, ενώ σημείωσε πως “Η Ελλάδα συγκεντρώνει το “λίπος” της για τον χειμώνα και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που ασχολούνται με τον κλάδο και εδώ γεννάται το ερώτημα πως θα βγουν τα έξοδα των επόμενων μηνών”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Δημοσθένης Τουλκίδης στο lobby 101.8 από το 1.34.10

Προηγούμενο άρθροΜαρία Πολυμέρου | “Από την Περιφέρεια δεν έγινε τίποτα για τον τουρισμό”- Προβληματισμός για την επόμενη μέρα
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στον αυτόνομο μηχανισμό Seatrac στην παραλία Κεραμωτής μέλη του Ν.Σ. ΑμεΑ Καβάλας