Ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό έντασης εκτυλίχθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Άλεξ Χαντιτάτζι, ο οποίος επιχειρεί επένδυση στην περιοχή της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δήμος Παγγαίου ζήτησε τη διακοπή των εργασιών στην Αλάνα, μετά από έλεγχο που τελέστηκε από την αρμόδια Υπηρεσία για τη νομιμότητα της κατασκευής της περίφραξης .

Ο επενδυτής ζήτησε συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, κάτι που δέχτηκε ο Δήμαρχος Παγγαίου, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και πολύ καλά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαντιτάτζι δε δέχτηκε τη διακοπή των εργασιών και ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε «λευκή επιταγή» για τις εργασίες, θέτοντας «εν αμφιβόλω» την πρόσβαση στην παραλία για λουόμενους και επισκέπτες.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Όπως ήταν φυσικό ο Δήμαρχος Παγγαίου αντέδρασε, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν «πολεμάει» τις επενδύσεις, τουναντίον, αλλά είναι ξεκάθαρα αντίθετος σε όποιον επενδυτή αγνοεί τους νόμους και κυρίως, τα δικαιώματα των δημοτών, τονίζοντας ότι «είτε έχεις ένα ευρώ στην τσέπη είτε εκατομμύρια, απέναντι στον νόμο είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επενδυτής αντέδρασε έντονα και βαριές εκφράσεις, απειλώντας με μηνύσεις και ότι θα βρεθεί απέναντι σε όποιον τον εμποδίσει, με τον Δήμαρχο Παγγαίου να αντιδράει αναλόγως και να διώχνει τον Χαντιτάτζι από το Δημαρχείο, με το μήνυμα ότι «Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να είναι πάνω από τον νόμο και κυρίως εις βάρος των δημοτών, αλλά και όσων επισκέπτονται την περιοχή μας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

Το σκηνικό έληξε εκεί, ωστόσο η υπόθεση έχει μέλλον, βάσει των εκφρασμένων προθέσεων του επενδυτή και της πάγιας θέσης του Δημάρχου Παγγαίου να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Προηγούμενο άρθροΟι σταυροί προτίμησης όλων των υποψηφίων βουλευτών στο Νομό Καβάλας- Τελικά σύμφωνα με το Πρωτοδικείο
Επόμενο άρθροΣάλος από τις δηλώσεις Ξυδάκη για «ομίχλη στα μυαλά» όσων ψήφισαν ΝΔ και «Σύνδρομο της Στοκχόλμης»