28 Σεπτεμβρίου 2024, 16:15
24.9 C
Kavala

Γ.Τερλάκης: Βάσει νόμου δεν μπορούμε να βγάζουμε τους ανθρώπους στον κεντρικό δρόμο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα παρέστησαν οι ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ, σχετικά με το θέμα της μεταφοράς της πιάτσας από την οδό Αβέρωφ στην οδό Βενιζέλου. Ο κ. Γεράσιμος Τερλάκης, πρόεδρος του Eurotaxi Καβάλας, σημείωσε ότι από την αρμόδια Επιτροπή Κυκλοφορίας είχε απορριφθεί η πρόταση του Δήμου Καβάλας λόγω επικινδυνότητας. Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό που ζητούν είναι να έχουν μία πιάτσα από όπου να έχουν την δυνατότητα οι πελάτες τους να επιβιβάζονται με ασφάλεια στα ΤΑΞΙ κάτι που δεν θα ισχύει αν μεταφερθούν στην Βενιζέλου. «Μπορεί εμείς να βιοποριζόμαστε από το επάγγελμα του οδηγού ταξί οπότε η μη μεταφορά της πιάτσας είναι ένα φλέγον ζήτημα, αυτό που πραγματικά θέλουμε όμως είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς μιλάμε για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα προβλήματα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να βγούνε στον κεντρικό δρόμο ώστε να εισέλθουν σε ένα ταξί» όπως τόνισε.

ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ

Το πλάνο του Δήμου Καβάλας σύμφωνα με τον ίδιο «ήταν να βγούμε εξ αρχής στην κεντρική οδό της οδού Βενιζέλου. Εμείς σαν σωματείο απορρίψαμε την πρόταση αυτή εξ` αρχής καθώς βάσει νόμου απαγορεύεται η ύπαρξη πιάτσας πάνω σε κεντρική οδό. Στην συνέχεια αντιπαραθέσαμε κάποιες μελέτες τις οποίες είχαμε αναθέσει στην συγκοινωνιολόγο κ. Τσανάκα ώστε να τις παρουσιάσουμε, οι οποίες κάνουν λόγο για την νέα πιάτσα όπου είναι η είσοδος από την οδό Κύπρου και να κάνουν στάση μπροστά στον ΟΤΕ ώστε να φεύγουν και πάλι από την οδό Βενιζέλου».

ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

Το μόνο σίγουρο σύμφωνα με τον κ. Τερλάκη είναι πως μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να βγει η οριστική απόφαση. Όπως δήλωσε «ευελπιστούμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ολοκληρώσουμε το συγκεκριμένο θέμα καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσει ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν και τα έργα της πεζοδρόμησης στην περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη. Το σίγουρο είναι πως δεν έχουμε πολλές λύσεις, αυτό το οποίο όμως από την αρχή δεν θέλαμε είναι να βγούμε μπροστά στα καταστήματα από το βενζινάδικο του κ. Πούλου μέχρι το ζαχαροπλαστείο «Σκλαρής» όπως και μπροστά στις σημαίες καθώς θα δημιουργήσουμε μεγάλο πρόβλημα. Μιλάμε ξεκάθαρα για θέμα επικινδυνότητας αλλά και μη εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, καθώς δεν μπορούμε να αναγκάσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους να βγαίνουν στον δρόμο. Πρέπει να αποσυμφορήσουμε την κεντρική πλατεία της Καβάλας από τα αυτοκίνητα ώστε να μπορεί να υπάρχει η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε τις εξελίξεις κι ελπίζουμε σε έναν διάλογο τον οποίο θέλουμε να ευοδώσει».

Hot this week

Λαύριο: Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από ΕΠΑΛ – Δύο ελαφρά τραυματίες

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα σε ΕΠΑΛ στο Λαύριο,...

Τελετή έναρξης του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Λυκείου Ελληνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή...

Topics

Τελετή έναρξης του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Λυκείου Ελληνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή...

«Κλειστά» τα σχολεία σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου – Γιατί δεν θα γίνουν μαθήματα

«Άτυπη αργία» σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στα σχολεία. Οι...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες