Όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ μέσα και έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή κατέθεσε η αστυφύλακας που εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Όπως είπε η αστυφύλακας, γύρω στις 10:15 μ.μ. είδε από τις κάμερες έναν άνδρα και μια γυναίκα να έχουν πλησιάσει το φυλάκιο και να μιλάνε με τον αστυνομικό που βρισκόταν σε υπηρεσία σκοπού. Λίγα λεπτά αργότερα το ζευγάρι ανέβηκε στο γραφείο της και η ίδια υποστηρίζει ότι ρώτησε την 28χρονη πώς θα μπορούσε να την βοηθήσει.

Στην κατάθεσή της περιγράφει ότι τής απάντησε πως «ο πρώην της την περιμένει κάτω από το σπίτι της» και πως το ίδιο είχε κάνει και το προηγούμενο βράδυ. Την ρώτησε την είχε απειλήσει ή εξυβρίσει και, όπως είπε, η Κυριακή τής απάντησε ότι δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά στο παρελθόν τον είχε μηνύσει επειδή την απειλούσε και την βίαζε. Ωστόσο πρόσθεσε ότι την είχε αποσύρει».

«Τότε η συνάδελφός μου την ρώτησε αν θέλει να κάνει σήμερα μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει. Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι.

Η συνάδελφός μου της εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να την πάει στο σπίτι της και εγώ της είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100, προκειμένου να δώσει κάποιο σημείο συνάντησης ή την οικία της ή το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να μεταβούν μαζί στο σπίτι της» κατέθεσε η Αξιωματικός Υπηρεσίας.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «η γυναίκα ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικό, αν θα αργήσει. Της εξηγήσαμε ότι δεν γνωρίζουμε πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς για να έρθει. Μας είπε ότι θα πάρει εκείνη το 100 και έφυγε μαζί με τον άνδρα που ήρθαν μαζί. Αφού με ρωτάτε η συζήτηση αυτή κράτησε περίπου 5 λεπτά, οπότε η ώρα που έφυγαν πρέπει να ήταν 22.15.».

«Βοήθεια, την σκοτώνει, την σκοτώνει»

Στη συνέχεια είπε ότι την είδε από τις κάμερες να διασχίζει τον διάδρομο μπροστά από τη σκοπιά του τμήματος μιλώντας στο κινητό και να φεύγει μαζί με τον άνδρα που την συνόδευε.

Έπειτα από 4-5 λεπτά άκουσε έναν άνδρα να φωνάζει «βοήθεια, την σκοτώνει, την σκοτώνει». Τότε βγήκε στο μπαλκόνι με τις συναδέλφους της και είδε δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος και τον αρχιφύλακα να στέκεται όρθιος.

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι είχε γίνει. Φτάνοντας στην σκοπιά είδα την γυναίκα που βρισκόταν πριν λίγο στο γραφείο μας, πεσμένη στο έδαφος μπρούμυτα και γύρω της, κάτω στο έδαφος να υπάρχει αρκετό αίμα και να έχει σπασμούς. Κοντά της βρισκόταν ένας άνδρας καθισμένος σε ένα πεζούλι μπροστά στην σκοπιά, γέρνοντας το σώμα του ελαφρώς προς τα αριστερά ενώ το δεξί του το χέρι το ακουμπούσε πάνω στο σώμα του. Εγώ προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε, ο άνδρας που είχε φύγει μαζί με την γυναίκα που σας ανέφερα, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στην σκοπιά μας είπε ότι την μαχαίρωσε ο προαναφερόμενος άνδρας» κατέθεσε η αστυφύλακας.

«Ψάχνοντας για το μαχαίρι είδα τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος, να σηκώνει το δεξί του χέρι κρατώντας ένα μαχαίρι και να το καρφώνει στον λαιμό του και συγκεκριμένα στην αριστερή του πλευρά. Βλέποντας το αυτό είπα αμέσως στον αρχιφύλακα – «σκοπό», αφού ήταν πιο κοντά, να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια. Εκείνος του το πήρε, το πέταξε στο έδαφος και εγώ το κλώτσησα πιο μακριά για να μην το φτάνει ο άνδρας.

Πήρα τον ασύρματο και ξανακατέβηκα στη σκοπιά. Ήδη κι άλλοι αστυνομικοί από άλλες ομάδες είχαν φτάσει, χωρίς όμως να έρθει σταθμός του ΕΚΑΒ. Αφού κατέβηκα πήρα τον άνδρα που μου είπε ότι την είχε μαχαιρώσει και ανεβήκαμε στο γραφείο για να του ζητήσω τα στοιχεία του και να μου πει τι ακριβώς έγινε. Εκείνος δεν κατάφερε να μου πει τι έγινε καθώς ήταν ταραγμένος. Του είπα να μου δώσει μόνο την ταυτότητα του και να καθίσει να ηρεμήσει.

Μου είπε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι ότι την λένε Γρίβα Κυριακή. Μετά τον ρώτησα αν γνώριζε τον άνδρα που μαχαίρωσε την Γρίβα και μου είπε ότι τον γνωρίζει αλλά εκείνη τη στιγμή επειδή ήταν ταραγμένος δεν θυμόταν το όνομά του. Μετά από λόγο θυμήθηκε πως τον λένε και μου είπε το επίθετό του» υποστήριξε.

Προηγούμενο άρθροΕξηγήσεις από τον ΟΛΚ για τον λόγο απαγόρευσης της κίνησης πολιτών και αυτοκινήτων στο λιμάνι
Επόμενο άρθροΚατερίνα Καινούργιου για Δανάη Μπάρκα: «Ανήθικο αυτό που έγινε με τον Φίλιππο Τσαγκρίδη, delete»