20 Σεπτεμβρίου 2024, 8:55
19.9 C
Kavala

Γρηγόρης Γρουζίδης: Τις συνέπειες της λειψυδρίας τις βλέπουμε ήδη στην παραγωγή

Στο Ποδοχώρι συναντήθηκαν οι αγρότες Παγγαίου όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι τιμές της βρώσιμης ελιάς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου κ. Γρηγόρη Γρουζίδη επιβάλλεται να γνωρίζουν τις τιμές.

Αρχικά ανέφερε ότι “Στο Ποδοχώρι μαζεύτηκαν οι συνάδελφοι μια και τους καλέσαμε εμείς, τα μέλη του Συλλόγου και συζητήσαμε τα θέματα που έχουμε εδώ στο Παγγαίο σε ό,τι αφορά και το αντιχαλαζικό ζήτημα και ζημιές από παλιότερους χρόνους.

Αναφερθήκαμε στα έγγραφα που έχει στείλει ο σύλλογος από παλιά και φυσικά δείξαμε τη γραφειοκρατία. Μας απασχόλησε όμως και το μέγα θέμα της βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής που ξεκινάει αυτές τις ημέρες και δεν υπάρχει τιμή αναρτημένη εκεί όπου παραδίδεται ο καρπός.

Για αυτό και μιλήσαμε, συζητήσαμε το πώς πρέπει να κινηθούμε και είπαμε ότι όλοι πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη γιατί δεν γίνεται να δίδεται το προϊόν χωρίς να υπάρχει τιμή, ώστε να γνωρίζει ο παραγωγός τι παραδίδει….

Πρέπει να μείνουν λίγο πίσω και οι παραγωγοί να μπορέσουν να κρατηθούν ώστε να αναγκασθούν να δώσουν τιμές. Γιατί είναι ένα έργο που παίζεται κάθε χρόνο”.

ΤΑ ΠΑΓΙΑ

Ο ίδιος κάνει λόγο για μια τακτική που πάει να παγιωθεί. “Ξεκινάμε χωρίς να έχουμε τιμή. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο. Πρέπει να γνωρίζουμε το προϊόν σε τι τιμή παραδίδεται ώστε να ξέρει και ο καθένας το πώς θα κινηθεί!

Και όλα αυτά όταν φέτος η παραγωγή της ελιάς είναι καλή. Ο καρπός είναι καλός απλά είναι μικρά τα μεγέθη λόγω του τονάζ που υπάρχει. Είναι μικρά τα μεγέθη αλλά η παραγωγή είναι σε πολύ καλά επίπεδα και δη όταν περάσαμε και ένα δύσκολο καλοκαίρι. Λόγω της έντονης λειψυδρίας και των υψηλών θερμοκρασιών είχαμε διάφορα θέματα αλλά ευτυχώς η περιοχής μας στα νερά είναι καλά. Είχαμε λίγα προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες και αν αυτό συνεχισθεί του χρόνου κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

Και τα έργα δυστυχώς λείπουν από την περιοχή μας και ενώ βλέπουμε τα αποτελέσματα από την αλλαγή του κλίματος, όλα τα ζούμε καθημερινά δεν βλέπουμε έργο να γίνεται!! Είδαμε και στα Τενάγη μια απελπιστική κατάσταση με απόλυτη ξηρασία και καταστροφή από άκρη σε άκρη σε όλες τις παραγωγές” τόνισε καταληκτικά.

Hot this week

Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας: Έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2024 – 2025

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας με ιδιαίτερη χαρά σας...

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Περάμου

Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να προσφέρουν...

Ν. Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: «Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών- Ζητάμε να εφαρμοστεί όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε...

Ομιλία της Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη για το ΣΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ως βήμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προϊόντα...

Topics

Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας: Έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2024 – 2025

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας με ιδιαίτερη χαρά σας...

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Περάμου

Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να προσφέρουν...

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img