Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας

Σε ακόμη μία γκάφα προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε μία προσπάθεια του να κατηγορήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις εκκρεμείς συντάξεις, που σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ο ίδιος τους παρέδωσε «1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ», χρησιμοποίησε έναν συνταξιούχο από τη Χίο για να στηρίξει το αφήγημα του.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, «ο συνταξιούχος στη Χίο που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας για να δείξει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων – προσπαθούσε υποτίθεται να πάρει σύνταξη και το 2019 – αποδείχθηκε τελικά ότι χρωστάει στα ταμεία του 47.000 ευρώ- δηλαδή πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο και άρα θα ηταν παράνομο να πάρει σύνταξη!».

«Δεν φτάνει δηλαδή που ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για τις εκκρεμείς συντάξεις, επιπλέον έκανε και γκάφα αξιοποιώντας για το αφήγημά του έναν ασφαλισμένο που θα ήταν παράνομο να πάρει σύνταξη. Όπως του απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο κ. Τσίπρας παρέδωσε 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ! Παρέδωσε επίσης ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συνταξιούχους 487 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, που περιορίστηκαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο 2023!», προσθέτουν στη συνέχεια οι ίδιες πηγές.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν σε Τσίπρα – Βαρουφάκη να επιστρέψει η πατρίδα μας σε νέες περιπέτειες
Επόμενο άρθροΠρωτομαγιά: Τι είναι το μαγιάτικο στεφάνι- Πώς γιορτάζεται η ημέρα στην Ελλάδα