Όλο αυτό το διάστημα γίναμε κοινωνοί μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης αναλήθειας η οποία χρήζει απάντησης με βάση την αλήθεια και μόνο.
Ειδικότερα:

  • Ουδείς απαξίωσε την προσφορά και την ιστορία του πολιτιστικού συλλόγου «Το Κάστρο».
  • Η οποιαδήποτε παραχώρηση, νομότυπη ή μη, έληξε το 2007 και ουδείς ενδιαφέρθηκε να ανανεωθεί.
  • Ουδέποτε έγινε αναφορά από εμάς σε πρόθεση του Δήμου Θάσου για έξωση του συλλόγου «Το Κάστρο». Τα περί εξώσεως αποτελούν αθλιότητες και ψεύδη που εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα όσων τα αναφέρουν.
  • Το ενδιαφέρον του Δήμου για τις Αποθήκες έχει ως γενεσιουργό αιτία τον λόγο που από το 1977 παραχωρήθηκε ο χώρος αυτός στην Κοινότητα Λιμεναρίων, από τον ΕΟΤ, και δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός Δημοτικού, τότε Κοινοτικού, Πολιτιστικού Κέντρου. Αλλά, από τότε έως και σήμερα καμία διοίκηση Κοινότητας ή Δήμου δεν έκανε πράξη τα συμφωνηθέντα.
  • Ο Δήμος της Θάσου θα προστατέψει τον δημόσιο χαρακτήρα του χώρου απέναντι σε οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή αντίληψη. Άλλωστε η ιστορία του κτιρίου του Καλογερικού στον Λιμένα μπορεί να μας δείξει αυτό που πρέπει να γίνει. Ο Δήμος τώρα απλά αναλαμβάνει τις ευθύνες του όπως θα έπρεπε να είχε κάνει από το 2007.
    Τέλος, πρόθεση του Δήμου είναι η περιοχή αυτή, το γρηγορότερο δυνατό, να καταστεί ένας πολιτιστικός πολυχώρος, όπου θα δραστηριοποιούνται όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μακριά από κόμματα και μικροπολιτικές αντιλήψεις, με βάση την συνεργασία έτσι ώστε να προαχθεί το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
    ΜΕ ΤΙΜΗ
    Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
    ΚΟΥΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πηγή φωτογραφίας: P. Tzeferis

Προηγούμενο άρθροΜια ακόμη αποστολή ηλεκτρονικού υλικού στην Καβάλα από τον σύλλογο για την αδελφοποίηση Καβάλας Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ»
Επόμενο άρθροΤέλος στην αγωνία για τον 34χρονο Χρίστο – Που εντοπίστηκε