Αυξητικές είναι οι τάσεις της τουριστικής κίνησης στη Θάσο ενώ από τη 1 Αυγούστου θα ξεκινήσει η έλευση των Βρετανών τουριστών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Γιάννη Μαρκιανό από 1 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από τη Μ. Βρετανία. Παράλληλα αυξητικές είναι οι τάσεις από την Γερμανία, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ρουμανία.

Ο κ. Μαρκιανός είπε ότι «προς το παρόν τα πράγματα εξελίσσονται καλά. Καλύτερα απ’ όσο θα περιμέναμε, από τις προβλέψεις και τις προσδοκίες που είχαμε. Το καλό είναι ότι μετά την εξέλιξη με τους Ρουμάνους που μας τοποθέτησαν στην κίτρινη ζώνη δεν είχαμε ακυρώσεις σε πρώτη φάση. Απλά κάποιοι που ήταν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους Κυριακή- Δευτέρα, το επίσπευσαν και το έκαναν Σάββατο. Αλλά η νέα παρτίδα που είναι να έρθει τις επόμενες μέρες δεν φαίνεται να προχωρά σε ακυρώσεις. Οπότε μπορούμε και αισιοδοξούμε».

ΓΡΙΦΟΣ

Για τους Βρετανούς είπε ότι «είναι ένας δύσκολος γρίφος. Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς από την αρχή. Θα δούμε μετά τη σημερινή άρση των μέτρων στη Βρετανία πώς θα προχωρήσουν τα ταξίδια. Όλοι το φοβούνται αυτό. Ελπίζουμε ότι μέσα στον Αύγουστο θα ξεκινήσουν και οι Βρετανοί για το νησί. Τα δεδομένα που έχουμε από τους Γερμανούς για το Σεπτέμβρη είναι αρκετά καλά, αν δεν αλλάξει κάτι. Ελπίζουμε πως και με τους Άγγλους θα έχουμε ένα καλό σενάριο. Αντίθετα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια προοπτική με τους Σκανδιναβούς.

Τα πράγματα αλλάζουν κάθε μέρα. Το θετικό είναι ότι αν πάμε μέχρι τις αρχές Αυγούστου χωρίς σοβαρά προβλήματα, είναι μετά η ελληνική αγορά η οποία φαίνεται φέτος να κοιτάει πάρα πολύ προς το νησί. Εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση είναι τόσο καλή στο νομό και τη Θάσο, οι Έλληνες θα στηρίξουν πάρα πολύ. Θα πάμε σε καλά χνάρια. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε, από μέρα σε μέρα όλα αλλάζουν. Κι όταν βλέπουμε να παίρνονται τέτοια μέτρα σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος, καταλαβαίνουμε ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να ληφθεί απόφαση ανάλογη και για μας, αν αλλάξει κάτι. Συνεχίζουμε με είμαστε προσεκτικοί για να βγει η σεζόν με τον καλύτερο τρόπο».

Προηγούμενο άρθροΣτην τελική φάση μπαίνει το σχέδιο της δημιουργίας του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο
Επόμενο άρθροΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης «Ειδικές Περιστάσεις» του Μπέρναρντ Σλέηντ Φρούριο Καβάλας Κυριακή 25 Ιουλίου