Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη για την αύξηση των τελών. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε ότι αποφάσισαν να το πράξει αυτό η Ομοσπονδία. Παράλληλα ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση για την κωλυσιεργία στα έργα του Αγίου Νικολάου που σταμάτησαν στην οδό Σπετσών λόγω εύρεσης οθωμανικών ευρημάτων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «γνωρίζαμε για την προσφυγή, ήμασταν σε επαφή με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Χατζηχρήστο και το Δ.Σ., ξέραμε ότι θα κατατεθεί την Παρασκευή. Είμαστε φορέας που ανήκει σε άλλο πρωτοβάθμιο όργανο, στην ΕΣΕΕ ενώ η Ομοσπονδία ανήκει στη ΓΣΒΕΕ. Για νομικούς λόγους δεν κινηθήκαμε μαζί διότι θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να ακυρώσει την προσφυγή».

ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Για το ζήτημα με τα αρχαία στο έργο του Αγίου Νικολάου είπε ότι «ο Εμπορικός Σύλλογος δεν είναι φορέας υλοποίησης του έργου, αυτοί είναι ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο. Άρα μεταξύ μας δεν ανταλλάσουμε επιστολές. Επίσης έχουμε πολλά μέλη στην εστίαση. Εμείς είπαμε ότι χρειάζεται συντονισμός. Επικοινώνησα με την Διευθύντρια της Αρχαιολογίας κ. Δαδάκη την Παρασκευή, θα επιδιώξω σήμερα (σ.σ. χθες) να τη συναντήσω, για να δούμε πώς μπορεί να βρεθεί μια λύση ώστε να μην συνεχίσει να είναι κολλημένο το έργο. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και κάποιοι εμπλέκονται. Αυτοί πρέπει να βρουν λύση.

Με τον δήμαρχο Καβάλας έχω επικοινωνήσει και είπε ότι έχει κάνει όλες τις ενέργειες προς την κα Δαδάκη. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε σαν Εμπορικός Σύλλογος, σαν Επιμελητήριο, να δούμε πώς μπορεί να ξεκολλήσει το συγκεκριμένο ζήτημα διότι δεν μπορούν τα μαγαζιά να παραμείνουν σ’ αυτήν την κατάσταση και να μην δουλεύουν όπως πρέπει.

Με αντεγκλίσεις τύπου «φταις εσύ, όχι φταις εσύ», δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο. Οι καταστηματάρχες είναι σε απόγνωση. Ήδη έχει περάσει ένας μήνας. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι έπρεπε να έχει γίνει και γι’ αυτό το σημειώνουμε στην επιστολή μας. Δεν γνώριζα ότι έχει υπογραφεί μνημόνιο μεταξύ Δήμου Καβάλας και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, το έμαθα από την επιστολή της κας Δαδάκη».

Προηγούμενο άρθροΘόδωρος Μαρκόπουλος: Το ερώτημα δεν είναι ποιο συμπέρασμα προέκυψε από τη συνάντηση Αυγενάκη- αγροτών, αλλά πόσο θα ανταποκριθεί ο υπουργός
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις – Μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο