Το απόγευμα της Τετάρτης στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρη Γαλαμάτη, με τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Ο κ. Γαλαμάτης τόνισε ότι βασική του προτεραιότητα είναι να αποτελέσει ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική κυβέρνηση, δίνοντας λύσεις σε ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά στους δήμους. Όπως ανέφερε, στόχος του είναι να επισκεφθεί προσωπικά κάθε δήμο της περιφέρειας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η συνεργασία με τους δημάρχους θα είναι συνεχής και άμεση, με το γραφείο του πάντα διαθέσιμο για διάλογο.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών ελέγχου και έγκρισης αποφάσεων των δήμων, υπογραμμίζοντας ότι η ταχύτητα αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπισή τους.
Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ζήτησαν διαφάνεια και ίση μεταχείριση, με τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, να σημειώνει ότι ο νέος Γραμματέας γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, καθώς προέρχεται από αυτήν έχοντας διατελέσει δήμαρχος Βόλβης.
Ο κ. Γαλαμάτης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή του να ξεκινήσει την πρώτη του περιοδεία από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, λιγότερο από έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Μετά τη Ροδόπη, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επισκέψεις στον Έβρο και στην Καβάλα.





