Η Γεωργία, η κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, στέλνει νέα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Η ίδια διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω…

Η 24χρονη Γεωργία ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 11.00 την κατάθεσή της, στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη με δημοσιογράφους και οπερατέρ να καταγράφουν την έξοδό της. Η κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουϊτα ξενοδοχείου της πόλης, κατέθεσε για τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, που όπως υποστηρίζει της επιτέθηκε φραστικά, με στόχο να την κάνει να σιωπήσει.

Αμέσως μετά έστειλε νέο μήνυμα μπροστά στις κάμερες, σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, να μην κάνουν πίσω. «Κάνω έκκληση σε όλες τις γυναίκες που ενδεχομένως έχουν ζήσει αντίστοιχα περιστατικά, να μιλήσουν, ώστε να σταματήσουμε τέτοιες καταστάσεις».

Αμέσως μετά η 24χρονη πήρε το δρόμο για τα δικαστήρια της πόλης. Εκεί θα συναντήσει αρχικά την ψυχολόγο, που θα την συνοδεύσει στο γραφείο της ανακρίτριας στη 13.00 το μεσημέρι. Πάντα συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι να δει όπως λέει εκείνους που ευθύνονται για τα όσα πέρασε να τιμωρούνται.

Παρουσία ψυχολόγου, η νεαρή γυναίκα θα κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για όσα είχε αναφέρει στις προηγούμενες τρεις καταθέσεις της (δύο στην αστυνομία και μία στην ανακρίτρια), προκειμένου να «φωτιστούν» πτυχές της υπόθεσης. Η πρώτη κατάθεση στην ανακρίτρια είχε γίνει πριν από μία ακριβώς εβδομάδα, όταν η 24χρονη κατήγγειλε δύο ακόμη άτομα, πλην του 27χρονου -που κατέστη ήδη κατηγορούμενος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- αναγνωρίζοντας τον έναν εξ αυτών.

Εκτός από την 24χρονη, την πόρτα της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν τρία ακόμη άτομα από το περιβάλλον της. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη 17χρονη φίλη της, με την οποία πήγαν μαζί στο ρεβεγιόν αλλά εκείνη έφυγε μαζί με μία άλλη γυναίκα, τον εργοδότη της και έναν φίλο του. Οι δύο τελευταίοι ήταν αυτοί που τη συνάντησαν πρώτοι το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά τον φερόμενο βιασμό της.

Στο μεταξύ, εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων βρίσκεται η ανακρίτρια για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση. Δείγμα που έχει ληφθεί από την 24χρονη απεστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας για τυχόν ανίχνευση νέων ναρκωτικών ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- η δυνατότητα να προσδιοριστούν από τα αντίστοιχα ελληνικά εργαστήρια.

Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα κι εφόσον ανιχνευθούν ουσίες που οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα κατέστη αναίσθητη κατά την τέλεση της εις βάρος της πράξης πιθανολογείται ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Την ίδια ώρα, διά του συνηγόρου του, ο 27χρονος (διώκεται αυτή τη στιγμή για γενετήσιες πράξεις χωρίς της συναίνεση της παθούσας) επανέλαβε σε δήλωσή του που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, ότι ουδέποτε διέπραξε «βιασμό» σε βάρος της μηνύτριας. «Η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δήλωση.

Προηγούμενο άρθροENERGEAN: Το Σωματείο εξακολουθεί να μην καταδικάζει τους τραμπουκισμούς σε βάρος των εργαζόμενων στον Πρίνο
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία “ΕΛΠΙΣ”- Χρήσιμες συμβουλές απο τον Δήμο Θάσου