Το όργιο κακοδιοίκησης που έχει οδηγήσει σε ουσιαστική χρεοκοπία την ΔΕΥΑ Παγγαίου, καυτηρίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Όπως τόνισε ο κ. Ξουλόγης, τα χρέη της ΔΕΥΑ ανέρχονται σε 3,2 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία (στις 31/12/2018) τα 2,7 εκατ. ευρώ οφείλονταν στη ΔΕΗ και αναρωτήθηκε αν «η ΔΕΗ προτίθεται να παρέμβει», προσθέτοντας πως ενδεχόμενη διακοπή στην παροχή ρεύματος σημαίνει ότι «δεν θα έχουμε νερό να πιούμε και οι αγρότες να ποτίσουν τα χωράφια τους». Αναρωτήθηκε, επίσης, πώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιτρέπει να εκτελούνται έργα ενώ η ΔΕΥΑ Παγγαίου δεν πληρώνει τους λογαριασμούς ρεύματος, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Ο κ. Ξουλόγης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αρμόδιοι θα παρέμβουν εγκαίρως και δεν θα αφήσουν την ΔΕΥΑ να οδηγηθεί σε λουκέτο. «Παραδώσαμε τη ΔΕΥΑ με πλεόνασμα 300.000 ευρώ στο ταμείο», είπε και την οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Για να προσθέσει ότι «πάλι εμείς θα κληθούμε από τον Σεπτέμβριο να καλύψουμε τα υπέρογκα χρέη» που θα αφήσει πίσω της η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου.

Όσον αφορά το ζήτημα της αποκομιδής απορριμμάτων από ιδιώτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου κατήγγειλε ότι η τελευταία ανάθεση 1 εκατ. ευρώ έγινε με έκπτωση μόλις 2% ενώ σε προηγούμενο διαγωνισμό η έκπτωση ήταν 27%! «Αυτό σημαίνει ότι 250.000 ευρώ χάθηκαν από τα ταμεία του Δήμου» σχολίασε ο κ. Ξουλόγης, αναφέροντας μάλιστα ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκρινε τη σύμβαση ανάθεσης παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι είχαν υπογράψει με επιφύλαξη…

Περιγράφοντας την τελευταία πενταετία στο Δήμο Παγγαίου, ο κ. Ξουλόγης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο» και κάλεσε την απερχόμενη διοίκηση αντί να διαφημίζει «χωρίς ντροπή» υποτιθέμενα έργα ύψους 110 εκατ. ευρώ, να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τον τίτλο, την ημερομηνία χρηματοδότησης, την ημέρα δημοπράτησης και υπογραφής της σύμβασης εάν πρόκειται για μελέτες και, αντίστοιχα, τον τίτλο, την ημερομηνία χρηματοδότησης, δημοπράτησης και υπογραφής της σύμβασης εάν πρόκειται για έργο. «Για να δούμε τι τους αναλογεί και τι αναλογεί σε εμάς», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι στα 3,5 χρόνια της δικής του θητείας εντάχθηκαν σε χρηματοδότηση έργα 70 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς «εμείς δεν κλείναμε το δημαρχείο στις 3 το μεσημέρι».

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στους βιολογικούς καθαρισμούς Παγγαίου και Ορφανού, «οι οποίοι ενώ δημοπρατήθηκαν την άνοιξη του 2014 από εμάς», ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί και επισήμανε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 είναι μηδενικό, καλώντας τους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους που φωτογραφίζονται με τον κ. Αναστασιάδη να απαντήσουν στο ερώτημα ποιο έργο έγινε στο χωριό τους τα τελευταία πέντε χρόνια. Αντίστοιχο ερώτημα απηύθυνε και προς τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας στην Ελευθερούπολη.

Επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση ότι βρίσκεται απέναντι σ’ έναν «συνδυασμό συναλλαγής», ο κ. Ξουλόγης περιέγραψε τις παλινωδίες και τις μεταπηδήσεις υποψήφιων, τονίζοντας πως τα ίδια φαινόμενα «εξαγοράς συνειδήσεων και συναλλαγής» είχε καταγγείλει το 2014 έτερος υποψήφιος δήμαρχος. Ο αγώνας που κάνουμε, είπε, δεν είναι μόνο για να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά «για να φύγει ό,τι σάπιο υπάρχει και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο του Δήμου Παγγαίου».

Τέλος, ο κ. Ξουλόγης αναφέρθηκε σε αθλιότητες που διακινούνται διαδικτυακά σχετικά με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό. «Δεν πρόκειται να ψηφίσω καμία παράνομη δαπάνη», ξεκαθάρισε και ρώτησε γιατί, αφού το κόστος των λεωφορείων πληρώθηκε τελικά από τη Μητρόπολη και ιδιώτες, το θέμα εισήχθη για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο; «Είμαι ντόπιος από μαμά και μπαμπά, από παππούδες και γιαγιάδες. Όταν μιλάνε για Μακεδόνες, να προσέχουν. Κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται ένα εθνικό ζήτημα για να κάνει μικροπολιτική. Αν αγαπάνε τη Μακεδονία όσο την αγαπάμε εμείς, ας τρέξουν, ας αγωνιστούν, ας κουραστούν να βρουν έργα για το Δήμο Παγγαίου. Έτσι βοηθάμε εμείς τη Μακεδονία. Με τα 70 εκατ. έργα στο Δήμο Παγγαίου!», κατέληξε ο κ. Ξουλόγης.

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στους Φιλίππους
Επόμενο άρθροΑπόλλων – Ολυμπιακός 0-2