Στις 4 Απριλίου θα γίνει στην Καβάλα η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου κατά της Κοινοπραξίας τριών εργολάβων που δέσμευσαν από τη ΔΕΥΑΝ 283.000€ έως σήμερα. Τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν τους τόκους καθώς η Κοινοπραξία έβαλε τόκους της τάξης του 12% ενώ ο νόμος ορίζει για τα δημόσια έργα τόκο 6 %.

Η πρώτη δέσμευση από τη συγκεκριμένη Κοινοπραξία στο ταμείο της ΔΕΥΑΝ έγινε με την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή όμως, δεν πλήρωσε καθόλου την Κοινοπραξία των εργολάβων και το πρόβλημα μετατοπίσθηκε στη διοίκηση Τσομπανόπουλου και στην τοπική κοινωνία!

Το έργο άρχισε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2012. Η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου εξάντλησε όλα τα νόμιμα μέσα, ενώ ήρθε και σε επαφή με τράπεζες για τυχόν δανειοδότηση της ΔΕΥΑΝ, αίτημα που δεν τελεσφόρησε. Η δημοτική αρχή με το που έλαβε το κατασχετήριο από την Κοινοπραξία προχώρησε σε ανακοπή για να σταματήσει το κατασχετήριο στις αρχές Φεβρουαρίου. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί προς το παρόν και θα είναι τελεσίδικη.

Το πρόβλημα της δέσμευσης των χρημάτων της ΔΕΥΑΝ προκαλεί δυσλειτουργία στην Επιχείρηση σε ότι αφορά στις πληρωμές που οφείλει να κάνει είτε στο προσωπικό, είτε στη ΔΕΗ, ή τους προμηθευτές κ.ά. Εξ ολοκλήρου η ευθύνη για το οικονομικό και ταμειακό πρόβλημα ανήκει στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Σάββα Μιχαηλίδη.

Προηγούμενο άρθροΟργή Τσίπρα για τα «Μακεδονικά» κρασιά! «Θα γίνω χωροφύλαξ, παραβιάζουν την Συμφωνία!»
Επόμενο άρθροΑπό χθές το βράδυ, έχει ξεσπάσει φωτιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, στην περιοχή του Πετροχωρίου.