Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα το τελευταίο διάστημα. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά αλλά τα κρούσματα είναι ήπια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στοιχεία δεν έχουμε αλλά με βάση αυτά που βλέπω η διασπορά είναι τεράστια. Κολλάει πάρα πολύς κόσμος, δεν υπάρχει η παρακολούθηση που είχαμε, ούτε υποχρέωση δήλωσης κάποιου που έχει βρεθεί θετικός. Δεν υπάρχουν οι άδειες με βάση αυτά που γνωρίζαμε, δεν είναι υποχρεωτική η απουσία από την εργασία, οπότε η εικόνα που έχουμε με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ υποεκτιμά πάρα πολύ την κατάσταση. Αυτό που βλέπω είναι ότι έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά, αλλά στην πλειονότητα η νόσηση είναι ελαφριά. Στους περισσότερους μεν, αλλά όχι σε όλους».

ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Πρόσθεσε ότι «είναι φυσιολογικό όταν είσαι στο χειμώνα όλες οι ιογενείς λοιμώξεις να έχουν έξαρση. Η γρίπη το χειμώνα εξαπλώνεται, το ίδιο και ο κορωνοϊός. Επιπλέον, κάνει μεταλλάξεις. Πολλοί από αυτούς που νοσούν τώρα, έχουν νοσήσει και στο παρελθόν με άλλες μεταλλάξεις, όχι της Ομικρον. Η Ομικρον και οι παραλλαγές της σε σχέση με τα προηγούμενα στελέχη έχει μικρότερη νοσηρότητα με την έννοια ότι είναι πιο ελαφριά. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλους. Αυτήν τη στιγμή νοσούν χιλιάδες. Προφανώς υπάρχουν και άνθρωποι που θα τους βρει ευάλωτους, με προβλήματα υγείας και μπορεί να τους κάνει και πνευμονία και μπορεί να καταλήξουν και στη ΜΕΘ. Αυτό ισχύει. Όσο μεγαλύτερος είναι ο πληθυσμός που νοσεί, ακόμη κι αν το μεγαλύτερο ποσοστό το περνάει ελαφριά, θα βρεθούν κι αυτοί που θα το περάσουν βαριά».

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων της ιεράς Μητροπόλεως
Επόμενο άρθροΞεκίνησε το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο στον Δήμο Παγγαίου