Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής κ. Ξενοφών Κροκίδη θα πρέπει να ανοίξει και η δεύτερη Κλινική.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «και τη Δευτέρα είχα μια επικοινωνία με τον Διοικητή. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να είναι ανοιχτή και η δεύτερη πτέρυγα του 5ου ορόφου της κλινικής covid. Το πρόσχημα από την πλευρά της διοίκησης, δικαιολογημένο ως ένα βαθμό, είναι ότι λείπει προσωπικό και περιμένουμε τα 20 ανεμβολίαστα άτομα που θα γυρίσουν την 1η Ιανουαρίου. Έκανα την πρόταση ότι ενδεχομένως με λίγες αλλαγές των αδειών, μπορούμε να δώσουμε μια λύση έτσι ώστε να έχουμε στη διάθεσή μας, διότι έρχονται δύσκολες μέρες που και τα εξιτήρια από την πλευρά των συναδέλφων τις Άγιες Μέρες δεν μπορεί να είναι αυτά τα οποία είναι στις καθημερινές. Άρα, για να μην παλεύουμε να κάνουμε εξιτήρια ώστε να έχουμε κρεβάτια και προκειμένου να μην νοσηλεύονται –είναι δική μου άποψη αυτή- στους κοινούς θαλάμους των άλλων κλινικών, νομίζω ότι είναι επιβεβλημένη να ανοίξει και η άλλη πτέρυγα του 5ου ορόφου.

Νομίζω ότι πρέπει να κάνει τα πάντα και η νοσηλευτική υπηρεσία και η διοίκηση προκειμένου να βρει το προσωπικό από διάφορα τμήματα, να λειτουργήσει αυτή η πτέρυγα και όταν με το καλό επανέλθουν στη 1 Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, τότε να μπορέσουν να δοθούν και οι άδειες των συναδέλφων κλπ. Πρόταση είναι αλλά εμμένω στην άποψή μου σαν πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων ότι ο 5ος όροφος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί σαν κλινική covid. Είναι μια πάγια άποψή μου και την αναφέρω για ακόμη μία φορά».

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε βγάλει τα προγράμματα εφημέρευσης για τις γιορτές, θα είμαστε εδώ, θα υπάρχουν γιατροί κλπ. Είμαστε εδώ για όλα τα έκτακτα περιστατικά, για το έμφραγμα, για το εγκεφαλικό, για το εμπύρετο παιδί. Τα προγράμματα έχουν βγει και του Δεκεμβρίου και του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου. Θα υπάρχουν συνάδελφοι ειδικοί και ειδικευόμενοι για να διασφαλίσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως κάνουν εδώ και χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Τρένο παρέσυρε ζώο που βρισκόταν πάνω στις ράγες
Επόμενο άρθροΒράβευση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην Πυγμαχία Χρήστου Καραΐτη απο τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας