Η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα τρέχει με προεκλογικούς ρυθμούς καθώς υπάρχει έντονη η υποψία για πρόωρες εθνικές εκλογές. Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη, κ. Μακάριος Λαζαρίδης έκανε σχετικές δηλώσεις, αναφερόμενος στην πρόσφατη δημοσκόπηση που φέρνει μπροστά και πάλι την Νέα Δημοκρατία.

Όπως τόνισε αρχικά «Ακόμη και η δημοσκόπηση που καταγράφει ψαλίδα από 10.5 % αποδεικνύει αυτό που είναι ξεκάθαρο σε όλους. Τι; Ότι όλο και περισσότεροι πολίτες θέλουν να αφήσουν πίσω τους τον ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί το χθες και στρέφουν την προσοχή τους στην πολιτική πρόταση της ΝΔ στο όραμα και στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για να επαναφέρει την χώρα στην κανονικότητα.

Απλά η δημοσκόπηση της περασμένης Πέμπτης δείχνει και κάτι ακόμη. Ότι η απόπειρα πόλωσης του πολιτικού σκηνικού στην οποία συστηματικά έχει επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια έχει πέσει στο κενό ενώ η παροχωλογία και η λογική των επιδομάτων δεν προσδίδει τίποτε στην κυβέρνηση. Η αντιστροφή του κλίματος απαξίωσης της πολιτικής επιβεβαιώνεται ότι ο κανόνας δεν υπερτερεί και οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φορέας ρεαλιστικής ελπίδας και προοπτικής.

Καλές εξάλλου οι μονάδες που μας φέρουν εμπρός αλλά δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Εντείνουμε τη δουλειά που γίνεται στη βάση και αυτή είναι κι η απαίτηση του Προέδρου μας».

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Αναφορικά με τις προσλήψεις που εξαγγέλλονται, τα επιδόματα και τις παροχές ο κ. Λαζαρίδης θύμισε ότι τα επιδόματα των δύο τελευταίων ετών δεν βοήθησαν  τον ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από την κατηφόρα. «Απλά μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον Οκτώβριο.

Η λογική των προσλήψεων στο Υπουργείο  Παιδείας είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Εμείς ως ΝΔ έχουμε αναγνωρίσει ότι ειδικά στην εκπαίδευση υπάρχουν κενά που πρέπει να καλυφθούν. Αλλά αυτά τα κενά δεν μπορούν να εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες. Όλα πρέπει να γίνουν βάσει ΑΣΕΠ και βάσει δημοσιονομικών κριτηρίων. Ως εκεί.

Βλέπουμε εξάλλου ότι ο αριθμός των παντός είδους συμβασιούχων έχει αυξηθεί κατά 33% και οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 2,5 δις ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για μεγάλα ποσά και οι προσλήψεις ανακοινώθηκαν μετά την υποτιθέμενη συμφωνία με την Εκκλησία. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει οπότε όλα είναι επικοινωνιακά παιχνίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ όποτε γίνουν εκλογές θα ηττηθεί και η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Πολύ σωστά λεν τα στελέχη ότι θα έχουμε μια έντονη προεκλογική περίοδο, κυρίως από το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πολώσει, να διχάσει και να κάνει πράγματα που εμείς τώρα δεν μπορούμε να συλλάβουμε. Η ΝΔ θα έρθει για να φέρει την χώρα στην κανονικότητα και εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Είμαστε προετοιμασμένοι για επιθέσεις, για αντεπίθεση της κυβέρνησης αλλά πλέον οι φύλακες έχουν γνώση» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ίδιος τέλος για τις ημέρες των εορτών θα συνδυάσει πολιτική και οικογένεια. «Θα πάρω ανάσες και θα βρεθώ με αγαπημένους φίλους και οικογένεια. Αλλά όλα θα γίνουν κατά πως πρέπει ενώ έτσι και αλλιώς η μάχη θα κριθεί με την κοινωνία οπότε έτσι θα λειτουργήσω και εγώ» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΠως θα εργαστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου τις ημέρες των εορτών
Επόμενο άρθροΣτον Νέστο Χρυσούπολης ο Λάζαρος Ορφανίδης