Αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση στη Θάσο τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα με πολλούς Βαλκάνιους τουρίστες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη πρώτη φορά την περίοδο του Πάσχα σημειώθηκε τέτοια τουριστική κίνηση.

Ο κ. Παρασχούδης δήλωσε ότι «φέτος, επειδή έτυχε να είναι και η Πρωτομαγιά κοντά στο Πάσχα, οι περισσότεροι επισκέπτες το συνδύασαν με διακοπές από Μ. Πέμπτη μέχρι πρωτομαγιά και γι’ αυτό είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες από τα Βαλκάνια. Και Ρουμάνους είχαμε πρωτίστως και Βούλγαρους αλλά και κάποιους Τούρκους. Φυσικά θα πρέπει να προσθέσουμε και τους Έλληνες που παραδοσιακά προτιμούν το νησί μας. Τα περισσότερα ξενοδοχεία άνοιξαν αλλά και τα καταλύματα έχουν ανοίξει, κάτι που δείχνει ότι πραγματικά υπήρχε ανάγκη. Έχουμε, όμως και πολλούς επισκέπτες που έχουν σπίτια στο νησί, φιλοξενούν δικούς τους ανθρώπους και η συνολική εικόνα είναι πάρα πολύ αισιόδοξη, δίνει ένα καλό μήνυμα για το ξεκίνημα της σεζόν.

Έχουμε και την έναρξη των πτήσεων τσάρτερ. Αυτό φυσικά δεν φάνηκε ακόμη στο νησί γιατί είναι μικρό το ποσοστό. Ευελπιστούμε να πάει καλά ο Μάιος, γιατί αυτό είναι το στοίχημα. Βλέπουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης των Βαλκανίων την πρωτομαγιά, βλέπουμε ότι υπάρχει ένα κενό μέχρι τις 20-25 Μαΐου και δεδομένο ότι ήδη άνοιξαν οι ξενοδοχειακές μονάδες μας, θα μας προβληματίσει λιγάκι γιατί θα πρέπει να παραμείνουμε ανοιχτοί όλο αυτό το διάστημα.

Είμαστε μια ευνοϊκή τοποθεσία για τους Βαλκάνιους. Η Καβάλα και η Θάσος αποτελούν πρώτο προορισμό για τις χώρες της βαλκανικής και πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί να γίνεται. Θα πρέπει να το εκτιμήσουμε και να είμαστε πάντοτε φιλικοί μ’ αυτούς τους ανθρώπους».

ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Για το αν βοηθήσει τουριστικά τη Θάσο το υδροπτέρυγο που ξεκίνησε να εκτελεί δρομολόγια Καβάλας – Λιμένα, είπε ότι «το νησί δεν θα το βοηθήσει αλλά τους επισκέπτες του νησιού ναι, όπως θα βοηθήσει και την Καβάλα γιατί έτσι θα δίνεται μια ευκαιρία στους τουρίστες του νησιού να επισκεφθούν και την Καβάλα. Παραδοσιακά βοηθάει πάρα πολύ την αγορά της Καβάλας αυτό το δρομολόγιο».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΥποτονική η κίνηση στην αγορά της Καβάλας τη Μεγάλη Εβδομάδα
Επόμενο άρθρο1η Μαΐου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην Καβάλα-Video