20 Σεπτεμβρίου 2024, 0:59
23.3 C
Kavala

Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά η εξεταστική περίοδος για την Πανεπιστημιούπολη Καβάλας όπως η εισαγωγή νέων φοιτητών

Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος για την Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Από την άλλη παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με τις τηλεπικοινωνίες καθώς ένα UPS υπέστη βλάβη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και η αποκατάσταση θα γίνει σήμερα, όπως ανέφερε ο καθηγητής του Δημοκρίτειου κ. Θανάσης Μητρόπουλος. Αρχικά ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για την εξεταστική λέγοντας πως «περιμένουμε τους φοιτητές μας να επιστρέψουν προς το τέλος του μήνα, ενώ περιμένουμε και τους πρωτοετείς φοιτητές μας να κάνουν τις εγγραφές τους. Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι είμαστε καλά, μένει να δούμε το θέμα των σηματοδοτήσεων για την Πανεπιστημιούπολη».

ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ

Σε ότι αφορά το θέμα της βλάβης στις τηλεπικοινωνίες, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως «ένα UPS το οποίο έχουμε στον κόμβο άρχισε να βγάζει φωτιές και λόγω του ότι όλα τα μηχανήματα μας έχουν ανεμιστηράκια τα οποία ρουφάνε μέσα τον αέρα, ρούφηξαν όλο αυτό τον καπνό, την αιθάλη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πιο πυκνός καπνός και να τον ρουφήξουν τα υπόλοιπα μηχανήματα. Στην παρούσα φάση έχουμε 15-20 άτομα τα οποία προσπαθούν να αποκαταστήσουν την βλάβη και να κάνουν έναν καλό καθαρισμό των μηχανημάτων αυτών ώστε να μην υπάρξουν βραχυκυκλώματα. Σύμφωνα με την υπηρεσία καθαριότητας, σήμερα το μεσημέρι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες έτσι ώστε την Δευτέρα να ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου μας. Ήταν σίγουρα κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί, με τις θερμοκρασίες όμως που επικρατούν η κατάσταση γίνεται δύσκολη και είναι κατανοητό να έχουμε ατυχήματα σαν και αυτό».

ΣΕ ΚΑΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Κλείνοντας ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές, ο αριθμός των οποίων φτάνει τους 650. «Υπήρξε 100% κάλυψη φοιτητών από τα 3 τμήματα, Χημείας, Πληροφορικής και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και λιγότερη από τα τμήματα Λογιστικής και Φυσικής. Θεωρώ όμως πως ήταν αναμενόμενο καθώς τα τμήματα Φυσικής είχαν πτώση πανελλαδικά, ακόμα και στην Αθήνα. Όσο για το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έχει κοντά στους 100 φοιτητές από τους 250 που είχε. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι το ίδρυμα πήγε καλά, το σημαντικό είναι ότι ανέβηκαν όλες οι βάσεις που είχαμε και αυτό είναι που ούτως ή άλλως είχαμε προβλέψει με την είσοδο μας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο» όπως ανέφερε καταληκτικά.

Hot this week

Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας: Έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2024 – 2025

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας με ιδιαίτερη χαρά σας...

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Περάμου

Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να προσφέρουν...

Ν. Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: «Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών- Ζητάμε να εφαρμοστεί όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε...

Ομιλία της Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη για το ΣΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ως βήμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προϊόντα...

Topics

Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας: Έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2024 – 2025

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας με ιδιαίτερη χαρά σας...

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Περάμου

Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να προσφέρουν...

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img