Αρχές καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης των Λουτρών Ελευθερών. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη η επένδυση βρίσκεται σε φάση αδειοδότησης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «για να γίνω διαφωτιστικός και να ενημερώσω τον κόσμο, τα Λουτρά των Ελευθερών παραπαίουν εδώ και πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος της Εργοανάπτυξης, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα λουτρά, κάναμε το καλοκαίρι του 2017 έναν διαγωνισμό όπου προέκυψε ένα επενδυτικό σχήμα που να τρέξει μια τεράστια επένδυση για τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής. Θα αναφέρεται σε ανακαίνιση παλαιών κτηρίων με αρχιτεκτονική αξία και σε καινούργια κτήρια που θα δημιουργηθούν σε νέους χώρους φιλοξενίας πελατών. Με όλα τα σύγχρονα στάνταρντς. Αυτή η άδεια εκδίδεται από μία ειδική υπηρεσία προώθησης και ανάπτυξης τουριστικών επενδύσεων».

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πρόσθεσε δε πως «Απ’ ό,τι έχω ενημερωθεί από το επενδυτικό σχήμα –το ότι έχω φύγει από την εταιρεία δεν σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει αυτή η επένδυση- έχει κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος, το φθινόπωρο του 2018 και περιμένουμε τις εγκρίσεις. Πιστεύουν οι επενδυτές ότι μέσα στο 2019, αρχές καλοκαιριού, θα αρχίσουν τα έργα και κάπου στα τέλη του 2020 με αρχές του 2021 θα είναι όλα αυτά προς αξιοποίηση από τους πολίτες και θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή μας. Το μότο «ήλιος- θάλασσα» δεν είναι αρκετό για τον τουρισμό, υπάρχουν και οι θεματικοί τουρισμοί, όπως ο ιαματικός. Έχουμε ένα στολίδι στην περιοχή μας, που είναι τα λουτρά Ελευθερών. Περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους η οποία με το νέο επενδυτή που θα πάρει τη θέση που της αρμόζει. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα.

Έχουμε μεγάλη γεωστρατηγική δυναμική ως περιοχή. Οι κάθετοι άξονες, η γειτνίαση με τη βαλκανική ενδοχώρα και την Κωνσταντινούπολη, μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά. Μια πεντάστερη μονάδα σε λειτουργία 12 μήνες το χρόνο, θα προσφέρει ρεύμα εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού. Θα δημιουργηθεί πλούτος και στη γύρω περιοχή. Και ανάπτυξη. Όλα αυτά θα γίνουν πράξη και θα τα δούμε σύντομα μπροστά μας. Ήταν δυσφήμιση για την περιοχή μας που αφήσαμε αυτό το διαμάντι να ερημώνει και να απαξιώνεται. Η κατηφόρα, όμως, σταμάτησε. Μετά το διαγωνισμό μπαίνουν όλα σε μία ρότα και μία τάξη, και νομίζω ότι θα απολαμβάνουμε όλοι οι πολίτες αυτά τα οφέλη που προσφέρουν τα λουτρά των Ελευθερών, με τις πηγές του και τα ιαματικά οφέλη και τα οφέλη αναψυχής».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2019 – «Εντολή» Τσίπρα στους βουλευτές: «Οργώστε την επαρχία»
Επόμενο άρθροΟ ΑΟΚ έπαιξε με τον φωτογραφικό φακό…