elexomeni

Η Δημοτική Αστυνομία  έχει επιφορτιστεί μεταξύ άλλων με την παράνομη στάθμευση και γενικά οι αρμοδιότητες της είναι αυξημένες. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ηλία Καλανταρίδη παρ` ότι έχει μειωθεί το προσωπικό της, παρ` όλα  αυτά το έργο της είναι παραγωγικό.

Ο κ. Καλανταρίδης αρχικά δήλωσε ότι «Ως γνωστό με 21 άτομα προχωρά η υπηρεσία αλλά ουσιαστικά έχουμε 18 άτομα που μοιράζονται μεταξύ δημοτικής κοινότητας Καβάλας και Φιλίππων με μόνιμη παρουσία μάλιστα δύο ατόμων στο Παλιό Δημαρχείο των Φιλίππων στις Κρηνίδες.

Έχουμε τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, τρία άτομα που ασχολούνται με διοικητικά θέματα, άρα ουσιαστικά η δύναμη που κινείται και  φυσικά αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους και σε διάφορες άλλες ασχολίες ανέρχεται στα 13 άτομα.

Με αυτή τη δύναμη πρέπει να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που μας ανέθεσε η πολιτεία!».

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Το έργο της παράνομης στάθμευσης που είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της υπηρεσίας ενώ όπως ο ίδιος δήλωσε ίσως αυτό να είναι το σημαντικότερο ζήτημα. «Παράλληλα ασχολούμαστε με τις σημαντικές επιδόσεις που γίνονται για το Δήμο Καβάλας και όχι μόνο, για όλους τους φορείς του δημοσίου δηλαδή και που αφορούν τα έργα του Δήμου Καβάλας…

Πραγματικά μιλάμε για ένα τεράστιο έργο. Η επίδοση εγγράφων δεν γίνεται διαφορετικά. Αν επιλέγαμε την χρήση του δικαστικού επιμελητή τότε το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο.  Επίσης έχουμε τον έλεγχο για τα αδέσποτα. Αυτό που κάνουμε είναι  εκεί που έχουμε καταγγελίες από πολίτες, εμείς  να ελέγχουμε να δούμε αν είναι πρώτα από όλα δεσποζόμενο ζώο και αν είναι τσιπαρισμένο, αν υπάρχει νομιμότητα, οπότε κάνουμε παρατηρήσεις ή δίδουμε οδηγίες για το καλύτερο δυνατό.

Ακόμη έχουμε αρμοδιότητες όπως αφαιρέσεις αδειών, σφραγίσεις, άρα έχουμε μεγάλη συνεργασία με όλους τους άλλους φορείς του δημοσίου. Δεν είναι μόνο δηλαδή η στάθμευση. Δεν υπάρχει σωστή συμπεριφορά από αυτούς που κινούνται με τα οχήματα τους, από την άλλη οι χώροι στάθμευσης είναι λίγοι, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος σε αυτή την παράμετρο και όντως αυτό κάνουμε».

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 10μηνο βεβαιώθηκαν πάνω από 3700 κλήσεις μόνο στο αντικείμενο της παράνομης στάθμευσης.

ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

Αναφορικά με τα μεγάλα έσοδα που έχει η Δημοτική Αστυνομία για λογαριασμό  του Δήμου Καβάλας ο ίδιος τόνισε ότι έτσι και αλλιώς σκοπός της Δημοτικής Αστυνομίας ή η σκέψη της δημοτικής αρχής δεν είναι η είσπραξη. «Σκοπός και σκέψη είναι να μην δημιουργούνται προβλήματα σε όλους τους πολίτες που κινούνται στους δρόμους. Όταν ένας παρανομεί τότε δημιουργούνται προβλήματα σε πεζούς και οδηγούς.

Εκεί το μεγάλο θέμα. Παιδιά, μαθητές, οδηγοί, πρέπει να προστατεύονται. Προωθούμε τα θέματα ασφάλειας , γιατί οι πολίτες στο σύνολο τους πρέπει να προστατεύονται και έργο μας είναι να μην επαληθεύεται το λανθασμένο της κατάστασης» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Ο ίδιος τόνισε ότι στο Δ.Σ. έφτασε η τελευταία απόφαση που καθόριζε το αντίτιμο της ελεγχόμενης στάθμευσης η οποία θα εφαρμοστεί πολύ σύντομα, στις αρχές του νέου έτους. Για την ελεγχόμενη στάθμευση ανέφερε ότι   «Αλλαγές δεν υπάρχουν και η Δημοτική Αστυνομία ετοιμάζεται. Έχουμε τις κάρτες των μονίμων κατοίκων και σύντομα θα έχουμε το σχετικό δελτίο τύπου ώστε να έρθουν οι μόνιμοι κάτοικοι και να συμπληρώσουν την αίτηση τους προκειμένου να πάρουν την σχετική άδεια και να μην χρειάζεται κάθε φορά να καταβάλουν το αντίτιμο της ξυστής καρτούλας.

Οι κάτοικοι θα παρκάρουν σε συγκεκριμένες θέσεις του κέντρου. Αρκεί να μας φέρουν βεβαιώσεις ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου. Μιλάμε μόνο για κατοίκους και όχι για επιχειρηματίες. Αυτοί θα πάρουν τη μόνιμη κάρτα και αν όλα κυλήσουν ομαλά τον Ιανουάριο θα έχουμε την έναρξη της ελεγχόμενης στάθμευσης» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΒαριά ήττα της Ένωσης από τον Κόροιβο με 95-61
Επόμενο άρθροΆναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Δήμου Νέστου-Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις