Τη Γενική Συνέλευσή της στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιήσει η Θασιακή Ένωση Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της κ. Νίκο Τσιλογιώργη θα γίνουν  και αρχαιρεσίες για την διοίκηση της Ένωσης.

Ο κ. Τσιλογιώργης δήλωσε ότι «η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα πραγματοποιήσει τα τακτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 6μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, με θέματα ημερήσιας διάταξης που είναι εκλογή τριμελούς προεδρείου εργασιών της Γ.Σ. και τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, Απολογισμός οικονομικής διαχείρισης του Δ.Σ., επικύρωση της Έκθεσης Εποπτικού συμβουλίου, απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ., θα γίνουν διάφορες ανακοινώσεις και προτάσεις από τα μέλη της Θασιακής Ένωσης και θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 7 Μαΐου στις 6μμ, στα γραφεία της Θασιακής Ένωσης. Το Δ.Σ. καλεί όλα τα μέλη του συλλόγου να πάρουν μέρος μαζικά στην τακτική Γενική Συνέλευση που γίνεται κάθε 3 χρόνια».

Για τη δράση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτά τα 3 χρόνια, είπε ότι «είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Θασιακή Ένωση βρίσκεται στην κορυφή στην πυραμίδα των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Καβάλας. Φέτος συμπληρώνει 88 χρόνια ενεργού παρουσίας στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου. Εκτός από την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό της Θάσου, ασχολείται με κοινωνικά θέματα. Με έξαρση την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου, ασχολούμαστε αποκλειστικά μόνο με τα δρομολόγια και πώς θα κρατήσουμε ζωντανή τη γραμμή που συνδέει την Καβάλα με τη Θάσο. Οι δράσεις της Θασιακής Ένωσης είναι πολυποίκιλες. Επιπλέον, στο πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη, η Θασιακή Ένωση σε συνεργασία με την Εταιρεία Θασιακών Μελετών θα πραγματοποιήσει το 8ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών που έχει σχέση με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό της Θάσου.

Η Θασιακή Ένωση με τις εκλογές που θα γίνουν, θα συνεχίσει το πολιτιστικό και κοινωνικό της έργο. Θα εκλέξουμε νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο και νέο τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο».

ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Κλείνοντας είπε για την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου – Καβάλας ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) 6 Μαΐου έπρεπε να αλλάξουν τα δρομολόγια και να αυξηθούν. Μετά την απόσυρση της πρότασης της Κοινοπραξίας Σαλαμίνας να μην δραστηριοποιηθεί στη γραμμή της Κεραμωτής και του Πρίνου, επικοινώνησα με το Λιμεναρχείο, πρέπει να γίνει επανακαθορισμός των δρομολογίων από τις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις δύο γραμμές. Κατά συνέπεια, περιμένουμε αλλαγή δρομολογίων, μάλλον θα έχουμε μετά τη συνεδρίαση του ΣΑΣ το οποίο θα επανακαθορίσει τα δρομολόγια και στις δύο γραμμές. Απ’ ό,τι πληροφορούμαι η συνεδρίαση θα γίνει την προσεχή Παρασκευή οπότε αλλαγή δρομολογίων ενδεχομένως να έχουμε από την επόμενη εβδομάδα».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Ξανθού στην Καβάλα την επόμενη Τρίτη
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι κινητοποιήσεις του ΕΚΑΒ, με αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές