12 Μαρτίου 2025, 20:17
16 C
Kavala

Απόφαση για την πίστωση των προβλεπόμενων ποσών για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών

Ο Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών οτι υπεγράφη η απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών,Θεόδωρο Σκυλακάκη, με την οποία εγκρίνεται η πίστωση των προβλεπόμενων ποσών που θα κατευθυνθούν στους παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών.
Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, το ύψος του ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίζεται ως ακολούθως:

1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα περιορίσθηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους παραγωγούς λαϊκών αγορών ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς σπαραγγιών, το ύψος του ποσού ενίσχυσης ορίζεται σε 270 ευρώ/στρέμμα και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους ανέρχεται στα 4.731.210 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι παραγωγοί οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά
Αίτηση ενίσχυσης μέσω αντίστοιχης εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση δίνεται απάντηση στα αιτήματα των πωλητών λαϊκών αγορών και σπαραγγιών της Π.Ε. Καβάλας, τα οποία μεταφέρθηκαν από τον Γιάννη Πασχαλίδη στον Υπουργό. Διασφαλίζεται έτσι η παροχή ρευστότητας προς τους παραγωγούς για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να συνεχίσουν το παραγωγικό τους έργο.
Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνονται πλήρως και για μία ακόμη φορά οι δεσμεύσεις του κ.Βορίδη σχετικά με την ενίσχυση όλων των κλάδων του πρωτογενούς τομέα που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Hot this week

Δήμος Παγγαίου: Νέα χρηματοδότηση 7.500.000 €

Ο Δήμαρχος Παγγαίου με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής...

Ορκομωσία δύο νέων μονίμων υπαλλήλων

Ορκίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Μαρτίου 2025 ενώπιον...

Με ποιους θα εκπροσωπηθούν τα κόμματα στην προανακριτική – Όλα τα ονόματα

Έκλεισε η σύνθεση των προσώπων που θα στελεχώσουν την...

Topics

Δήμος Παγγαίου: Νέα χρηματοδότηση 7.500.000 €

Ο Δήμαρχος Παγγαίου με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής...

Ορκομωσία δύο νέων μονίμων υπαλλήλων

Ορκίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Μαρτίου 2025 ενώπιον...

Με ποιους θα εκπροσωπηθούν τα κόμματα στην προανακριτική – Όλα τα ονόματα

Έκλεισε η σύνθεση των προσώπων που θα στελεχώσουν την...

ΝΟΘΑΚ: Δύο αθλητές του στις Εθνικές Ομάδες Κολύμβησης

Βασιλική Κολτσίδα και Ιωάννης Κασιμίδης έπιασαν τα όρια για...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες