Ομαλή η λειτουργία στα υπόλοιπα σχολεία, πλην της Θάσου λόγω της κακοκαιρίας

Μαθητική κατάληψη χθες στο Γυμνάσιο Λύκειο Κρηνίδων. Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Βαγενάς επέκρινε την όλη συμπεριφορά των μαθητών που κατέλαβαν το σχολείο. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν είναι δημοκρατικό να κλείνεται ένα σχολείο με αυτό τον τρόπο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχουν κάποιες κινητοποιήσεις εκεί. Λίγοι είναι οι μαθητές Λυκείου που είναι μέσα στο κτήριο. Έχουμε δώσει εντολή και οι διευθυντές των σχολείων έχουν κανονίσει με τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τηλεκπαίδευση με τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου. Δεν γνωρίζω πόσοι είναι μέσα, αν ήξερα πόσοι και ποιοι είναι θα είχα άλλη αντιμετώπιση. Δεν θέλω να μπω στη λογική των αιτημάτων, διότι σε μία παράνομη πράξη δεν μπορούν να υπάρχουν λόγοι. Δεν είναι μόνο παράνομη η πράξη αλλά και αντιδημοκρατική. Δεν μπορεί 10 μαθητές να αποφασίζουν για 200 το αν θα μπουν μέσα ή όχι. Δεν μπορούν να τους στερούν τη δυνατότητα να κάνουν μάθημα δια ζώσης. Αρνούμαι να το δεχτώ αυτό, όπως αρνούμαι και οποιοδήποτε επιχείρημα να μου φέρουν. Τα προβλήματα συζητούνται με ανοιχτά σχολεία. Είναι και παραμένουν ανοιχτά. Το υπουργείο θέλει να τα κρατήσει ανοιχτά με κάθε κόστος και προσπάθεια από μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς και βρίσκονται μερικά παιδιά να αποφασίζουν να το κλείσουν για οποιοδήποτε λόγο. Όχι, απαγορεύεται να το κλείσουν. Το σχολείο είναι κυψέλη γνώσης, μάθησης, δημοκρατίας, κοινωνικοποίησης. Δεν μπορεί να το κλείνει ο καθένας επειδή έτσι του αρέσει, όποιο και να είναι το αίτημα. Δεν είναι έντιμο προς τους συμμαθητές του.

Το σχολείο αυτό επειδή είναι το μόνο στον πρώην Δήμο Φιλίππων, το κρατάμε με νύχια και με δόντια. Κι αυτοί κάνουν ό,τι μπορούν για να το κλείσουν. Όχι, δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό».

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Για τα υπόλοιπα σχολεία είπε ότι «λειτουργούν κανονικά, πλην της Θάσου λόγω των προβλημάτων με την κακοκαιρία. Δεν μπορεί να γίνει τηλεκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό λόγω των διακοπών ρεύματος. Στα γυμνάσια θα αναπληρωθεί η ύλη, όπως και στα δύο λύκεια και το ΕΠΑΛ με προγραμματισμό που θα κάνουν οι διευθυντές και ο σύλλογος διδασκόντων. Η κακοκαιρία υποχωρεί και θα πάμε καλύτερα».

Για τα κρούσματα είπε ότι «είμαστε καλά. Τα κρούσματα που είχαμε τη Δευτέρα ήταν απόρροια των γιορτών όχι επειδή άνοιξαν τα σχολεία. Μετά τις 20-23 του μήνα θα φανεί πόσο έχει επηρεάσει το άνοιγμα των σχολείων. Τα μέτρα τηρούνται, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κι ελπίζουμε να υπάρξει η ύφεση που περιμένουμε και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω».

Προηγούμενο άρθροΛεωνίδας Παππάς: Τα ψηφιακά βήματα που έγιναν στο Δήμο Καβάλας είναι πάρα πολλά
Επόμενο άρθροΣυνεχίζετε η κατάληψη στο ΓΕΛ Κρηνίδων