Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του χιονιά από πλευράς της περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μία πολύ μεγάλη προσπάθεια που ήταν αποτέλεσμα και της διαθέσιμης οργάνωσης που έχουμε και των μηχανημάτων και των ανθρώπων. Έχω πει πολλές φορές ότι σε καμία περίπτωση ο άνθρωπος και η ανθρώπινη οργάνωση δεν μπορεί να υπερβεί τη δύναμη των καιρικών φαινομένων. Αυτή είναι μία άποψη παγκόσμια αποδεκτή, επιστημονικά. Όσον αφορά την περίπτωσή μας, μετά την Αριάδνη μάθαμε και οργανωθήκαμε καλύτερα παρά το γεγονός ότι έχουμε παλαιά μηχανήματα με εξαίρεση το ένα. Το προσωπικό μας είναι εξαιρετικά περιορισμένο γι’ αυτό έλεγα ότι θα υπάρχει πρόβλημα όταν μετά από 12-15 ώρες αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να ξεκουραστούν και άρα δεν είχαμε άλλο προσωπικό για να λειτουργήσει τα μηχανήματα. Επίσης, η ιεράρχηση των θεμάτων γίνεται από την Υπηρεσία, από μένα, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, οπωσδήποτε από την Πολιτική Προστασία και σε κάθε μία περίπτωση ο καθένας μπορεί να έχει ένα προσωπικό θέμα που θέλει το δρόμο για το μαγαζί του, για το μικρό χωριό του, για τη στάνη του, για οτιδήποτε, αλλά οι προτεραιότητες είναι αυτές οι οποίες αφορούν το κοινωνικό σύνολο και μετά ακολουθούν και ιεραρχούνται σε χαμηλότερο επίπεδο οι ανάγκες που έχουν να κάνουν με τις μικρές περιπτώσεις.

Ακόμη, πρέπει να σκεφτούμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δούλεψαν και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα και να αναφερθώ ονοματικά και στον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Σταύρο Κυβράκη και στον Κώστα Κουνάκο που συντόνιζε από την πλευρά της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και όλους τους χειριστές έναν προς έναν. Είναι άνθρωποι οι οποίοι δούλεψαν χωρίς να έχουν κάποια πιθανότητα να πληρωθούν ούτε τα χρέη τους, ούτε την επιπλέον δουλειά τους μέσα στο Σαββατοκύριακο, ούτε να μπορέσει να υπάρχει κάποια μέριμνα γι’ αυτούς που λέει ότι αφού δούλεψαν Σαββατοκύριακο, να καθίσουν δύο μέρες. Σήμερα είναι στη δουλειά τους από το πρωί, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα πολύ, νομίζω όμως ότι κάποια στιγμή το ελληνικό δημόσιο πρέπει να δει και να αλλάξει κάποια νομοθετικά κάποια θέματα τα οποία λειτουργούν σαν τροχοπέδη και δεν επιτρέπουν σ’ αυτούς τους ανθρώπους να έχουν μία στοιχειώδη αμοιβή ή να έχουν μία στοιχειώδη διοικητική μέριμνα πέρα από αυτήν που καλύπτεται εκ των ενόντων σ’ αυτές τις περιπτώσεις».

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι εργασίες υποστήλωσης στη γέφυρα του Νέστου στο Παρανέστι
Επόμενο άρθρο«Δεν υπάρχει λογική στην αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας για τη δημιουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου», δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης