Παραδόθηκε την Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, στο Δήμο Καβάλας, παρουσία του Δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη και του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριάκου Σταυρίδη, το νέο διαξονικό, ανατρεπόμενο φορτηγό με αρπάγη, το οποίο αποτελεί μέρος προμήθειας 9 ειδικών μηχανημάτων, συνολικού κόστους 1 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καβάλας έχει προμηθευτεί ήδη δύο υπερσύγχρονους αλατοδιανομείς (ειδικά μηχανήματα ρίψης αλατιού σε περιπτώσεις χιονόπτωσης), μια υπερκατασκευή Αποκατάστασης Ασφάλτου και Επισκευής Δρόμων (ασφαλτοστρώνει μικρές επιφάνειες) και ένα καλαθοφόρο όχημα.

🔴 Αναμένονται ακόμη:

🔺️ Ένα Απορριμματοφόρο όχημα τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου, χωρητικότητας 6κ.μ.,
🔺 ️Ένα Απορριμματοφόρο όχημα τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου, χωρητικότητας 8κ.μ., και

Δύο Απορριμματοφόρα οχήματα τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου, χωρητικότητας 12κ.μ..

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπως δήλωσε ο κ. Σταυρίδης, το νέο όχημα θα διευκολύνει τις εργασίες περισυλλογής κλαδεμάτων, τα οποία θα προωθούνται στην υπό κατασκευή Μονάδα Κομποστοποίησης στις Κρηνίδες, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους. Σημείωσε ότι ο Δήμος συνεχίζει τις προσπάθειες, ώστε να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα οι προμήθειες νέων οχημάτων, με σκοπό την αντικατάσταση όλου του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων, των οποίων οι βλάβες είναι συχνές και οι αποκαταστάσεις κοστίζουν ακριβά και στερούν από τις Δημοτικές Υπηρεσίες σημαντικά εργαλεία για μακρύ χρόνο.

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ

Στο μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες των παρακάτω προμηθειών:
1️⃣ Εξοπλισμός της Μονάδας Κομποστοποίησης των Κρηνίδων, ύψους 186.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης (έχει δημοπρατηθεί), και
2️⃣ Κομποστοποιητής και Μηχανήματα Πρασίνου:
◾ Κλειστό Σύστημα Κομποστοποίησης, που θα εγκατασταθεί στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, και θα χρησιμοποιηθεί για την κομποστοποίηση των οργανικών αποβλήτων (κυρίως τροφικά υπολείμματα, αλλά και κλαδέματα πρασίνου) που παράγονται από τους φιλοξενούμενους της Δομής. Το σύστημα θα είναι κινητό (ώστε να τοποθετηθεί σε άλλο χώρο, όταν αποχωρήσουν οι πρόσφυγες).
◾Πολυμηχάνημα τύπου MINILOADER, με τον απαραίτητο συνοδό εξοπλισμό,
◾Φορτηγό ανατρεπόμενο,
◾Εκσκαφέα φορτωτή, και
◾τέσσερα Χλοοκοπτικά τρακτέρ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι ύψους 405.000 ευρώ, η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, και ετοιμάζεται η διακήρυξη της δημοπράτησής τους.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2023: Η στρατηγική της Ν.Δ. με το βλέμμα στις 25 Ιουνίου – Η νέα ομάδα κρούσης
Επόμενο άρθροΈνα ακόμη ερώτημα για τους αναγνώστες του nownews.gr