Μαρτυρία για το τι πραγματικά συνέβη στη νησίδα του Έβρου τον Αύγουστο του 2022 αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, το περιστατικό με τη μικρή Μαρία, που φέρεται να απεβίωσε αβοήθητη από τσίμπημα σκορπιού, δεν συνέβη ποτέ. Σκηνοθετήθηκε κατόπιν υπόδειξης του διακινητή ως ένα εύρημα, προκειμένου οι 38 Σύροι πρόσφυγες να μπορέσουν να φτάσουν ανεμπόδιστα σε ασφαλές σημείο εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ένας από τους πρόσφυγες που ανήκε στην ομάδα των 38 εγκλωβισμένων, τον Δεκαπενταύγουστο του 2022, περιγράφει μία πορεία που ξεκίνησε από τη Συρία και έπειτα από πολλές παλινωδίες κατέληξε στη νησίδα του Έβρου, στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Από όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ», τις κινήσεις των προσφύγων καθοδηγούσε εξ αποστάσεως ο διακινητής που είχαν πληρώσει, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα.

Εκείνη, ισχυρίζεται, μετέφερε και την εντολή να σκηνοθετηθεί, ακόμη και με τη χρήση μέικ-απ, ο θάνατος ενός πεντάχρονου κοριτσιού.

Οι νέες πληροφορίες, εξάλλου, στάθηκαν ως νέος λόγος κόντρας της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο άρθροΠυκνώνουν οι εκλογικές συσκέψεις υπό τον Μητσοτάκη – «Μετακομίζουν» από το Μαξίμου στην Πειραιώς
Επόμενο άρθροΝέα στάση Υπεραστικού ΚΤΕΛ στη Νέα Ηρακλείτσα