Από την αρχή του έτους έχουν να πληρωθούν οι νυχτερινές υπερωρίες και οι αργίες των εργαζομένων  στο Νοσοκομείο Καβάλας. Η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Πετράκη σημείωσε ότι έχουν ενημερώσει τον  Διοικητή του Νοσοκομείου αλλά δεν υπάρχει πρόοδος.

Σύμφωνα με την ίδια «Εργασίες νυκτερινές και εργασίες αργιών ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί στους δικαιούχους. Μιλάμε για ένα σύνολο υπερωριών από την αρχή του 2019 που δεν έχει δοθεί ως οικονομικό αντίκρισμα στους εργαζόμενους.

Μάλιστα διαπιστώσαμε ότι σε άλλα νοσοκομεία έχουν καταβληθεί οι αμοιβές – τουλάχιστον για τον Ιανουάριο του 2019 – και πράγματι περιμένουμε απάντηση. Στείλαμε μάλιστα και έγγραφο στον Διοικητή του Νοσοκομείου με τον οποίο του ζητάμε να μάθουμε γιατί συμβαίνει αυτό, οπότε τώρα αναμένουμε πια απάντηση.

Αλλιώς θα πάμε σε κινητοποιήσεις».

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ενστάσεων από το προσωπικό καθαριότητας που έκαναν αιτήσεις για να προσληφθούν, η ίδια σχολίασε ότι «Δυστυχώς έγινε αυτό που φοβόμασταν. Και για αυτό εμείς προτείναμε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να γίνει νέος διαγωνισμός. Γιατί και αυτοί που ήρθαν για 2-3 μήνες, άφησαν άλλες δουλειές, βασίσθηκαν στην εν λόγω εργασία και τώρα είναι δύσκολα που πρέπει να την εγκαταλείψουν εξαιτίας της εξέτασης των ενστάσεων. Άδικο είναι για όλες τις πλευρές».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η κ. Πετράκη τόνισε για μια ακόμη φορά ότι το Νοσοκομείο Καβάλας λειτουργεί οριακά και μάλιστα η οριακή αυτή λειτουργία στηρίζεται στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως επικουρικό προσωπικό, προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, ωφελούμενοι δηλαδή, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και καθόλου μόνιμες συμβάσεις.

«Υποτίθεται ότι θα γίνει ένας διαγωνισμός με μια νέα προκήρυξη από την οποία αναλογούν 3 νοσηλευτές συνολικά για το Νοσοκομείο Καβάλας, μια σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή. Θα αποχωρίσουν εξάλλου μετά από ένα νομοσχέδιο που προχώρησε η κυβέρνηση και 7 πρώην σχολικοί φύλακες οι οποίοι εκτελούν καθήκοντα τραυματιοφορέα στο Νοσοκομείο οπότε από τους 17 τώρα θα έχουμε 10 μεταφορείς, άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα δηλαδή εν όψει.

Με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου είμαστε στην φάση της δήθεν  διαβούλευσης, μια  πρόταση νέα υποτίθεται ότι ετοιμάζει η διοίκηση απλά εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά είναι κωλυσιεργία και τραβάν μέχρι τις εκλογές. Ακόμη και η λειτουργία του Νοσοκομείου θυσιάζεται στο βωμό των μικροκομματικών συμφερόντων και της επικοινωνιακής πολιτικής» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για τα ΚΑΠΗ Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΤους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ παρουσιάζει ο Μητσοτάκης – Πού υπερέχει το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο