Μετά από απόφαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Δήμου Παγγαίου αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας με οποιοδήποτε τρόπο ( πεζών και οχημάτων) από την επαρχιακή οδό Ελευθερούπολης – Νικήσιανης και από το ύψος των Αντιφιλίππων και του Παλαιοχωρίου προς τα αγροκτήματα Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Με ανακοίνωση του, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου, στην Καβάλα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους Antonov που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Πάντως, οι τοπικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή της άφιξης του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος και θα ελέγξει την άσπρη σκόνη που υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και θα αποφανθεί για την επικινδυνότητα της.

Μιλώντας στο newsit.gr και τον Άγγελο Λαμπίδη, ο Φίλιππος Αναστασιάδης, τόνισε: «Περιμένουμε τις δυνάμεις του Υπουργείου να έρθουν και να ελέγξουν τις τυχόν τοξικότητες για να παρέμβουν μετά οι άνδρες τις ΕΜΑΚ για να ελέγξουν τα συντρίμμια και να εντοπίσουν τα πτώματα δυστυχώς. Θα αποκλείσουμε την επαρχιακή οδό κοντά στο σημείο και θα απαγορεύεται η οποιαδήποτε πρόσβαση ΙΧ και πεζών προς την περιοχή για λόγους ασφαλείας».

Προηγούμενο άρθροΠτώση antonov στη Καβάλα: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις έρευνες και τις ανακρίσεις
Επόμενο άρθροAftodioikisi.gr: Το μεγάλο φιάσκο με την ομάδα της Καβάλας και το αυτογκόλ του Δημάρχου