Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ ανακοινώνει αύριο ο πρωθυπουργός- Από τις 21:00 θα κλείνουν τα εστιατόρια

Μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, προκειμένου να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown ετοιμάζονται να προτείνουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr ένα από τα μέτρα που θα προτείνει η επιτροπή στον πρωθυπουργό είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ, ενώ τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν από τις 9 το βράδυ.

Στην ουσία οι εμπειρογνώμονες ακολουθούν το μοντέλο Γαλλίας, παρατείνοντάς το κατά μία ώρα. Σκοπός είναι πάντως να κλείνουν τα εστιατόρια στις 9 το βράδυ και οι εργαζόμενοι να έχουν έστω μια ώρα χρόνο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι καιρικές συνθήκες, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί δεν είναι ιδανικές προκειμένου να μπορούν πολλοί άνθρωποι να παραμένουν στον ίδιο κλειστό χώρο, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να περιοριστεί η παραμονή σε ένα εστιατόριο.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς lockdown εισέρχονται τρεις ακόμη περιφέρειες και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Μέτρα και για τη λειτουργία των Εκκλησιών

Τα μέλη της Επιτροπής ωστόσο ετοιμάζουν προτάσεις-μέτρα τόσο για τις μετακινήσεις, όσο και για τις Εκκλησίες, που θα αφορούν τόσο τους πιστούς, όσο και τους ιερείς. Σημειώνεται ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος που εστάλη από την Αρχιεπισκοπή στις Μητροπόλεις για χρήση μάσκας και μέτρα προστασίας προκειμένου να μην μεταδοθεί ο ιός, ωστόσο δεν τηρούν όλοι οι ιερείς τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί στον πρωθυπουργό για τη λειτουργία των Εκκλησιών είναι να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό των πιστών που εκκλησιάζονται τουλάχιστον κατά 20%. Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων στις λειτουργίες συμμετέχουν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Hot this week

Κικίλιας: Έξι διακομιδές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με το πλωτό ασθενοφόρο της Θάσου

Τη σημασία του πλωτού ασθενοφόρου για τη Θάσο ανέδειξε...

Σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Καβάλα

«Από τους μήνες… στις λίγες ώρες: Το νέο σύστημα...

Topics

Δύο υπουργοί στη Θάσο: Στο επίκεντρο το CO₂, τα λιμάνια και οι δικαστικές υποδομές

Δύο μέλη της ελληνικής κυβέρνησης επισκέφθηκαν σήμερα τη Θάσο,...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες